Ugrás a tartalomra

Három kulcsfontosságú témáról tárgyalt tegnap a szerb és a francia elnök Párizsban

2020.07.10
11:39
2020.07.10
11:48
Forrás
Pannon RTV
Ezek a Koszovóval kapcsolatos mai csúcstalálkozó, Szerbia és Franciaország bilaterális kapcsolata és Szerbia európai uniós jövője.

Aleksandar Vučić szerb elnök Párizsban azt mondta, arra számít, hogy a mai videókonferencia, amit Angela Merkel némert kancellár és Emmanuel Macron francia elnök vezet, nyílt beszélgetés lesz, de nem vár tőle túl sok eredményt.

Fotó: Tanjug/AP Photo/Christophe Ena, Pool

A szerb elnök értesítette a francia államfőt, hogy Szerbia elfogadta az Európai Unióval folytatott tárgyalások új módszerét.

Aleksandar Vučić szerb államfő: „A francia elnök kabinetje különös figyelmet fordított Szerbiára. Többször felhozta a belgrádi látogatást és az érzéseket, amiket vendéglátóival és szerb barátaival élt át. Ezzel szeretné szimbolikusan jelezni, hogy fontos volt számára, hogy különleges vendégfogadásban részesítsen, és hogy elégedett volt a fővárosban tett látogatásával.”

Aleksandar Vučić
Emmanuel Macron
Szerbia
Franciaország

Most

13:35

Lesz-e fagykár a gyümölcsösökben?

Idén is, mint jó pár évre visszamenőleg kora tavaszi fagyokkal szembesültek a gyümölcstermelők. Az elmúlt hetekben a fagyzugos helyeken a hajnali órákban a -4, -6 fokot is elérte a hőmérséklet.
13:20, Frissítve: 13:26

Tojásvadászat Királyhalmon

Tojásfadíszítés, kézműves foglalkozás és kincskeresés - ez várt ma a gyerekekre Királyhalmon. A kultúrotthon előtti parkban örömmel gyűjtötték a húsvéti kincseket a legkisebbek.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.