Ugrás a tartalomra

Három magyarországi településen tartottak önkormányzati választást

2018.02.26
10:48
2024.03.19
08:38
Forrás
hirado.hu
Hódmezővásárhelyen, a Bács-Kiskun megyei Kiskunhalason és a Baranya megyei Rózsafán tartottak vasárnap időközi önkormányzati választást.

Hódmezővásárhelyen Márki-Zay Péter, az ellenzék által támogatott jelölt nyert 13 076 szavazattal, a második helyen Hegedűs Zoltán, a Fidesz-KDNP jelöltje végzett 9468 vokssal. A szavazáson a választópolgárok több mint 62 százaléka vett részt. A választást Almási István polgármester halála miatt kellett kiírni.

A Bács-Kiskun megyei Kiskunhalason az időközi önkormányzati képviselőválasztáson a Nemzeti Választási Iroda honlapjának adatai szerint a Fidesz-KDNP jelöltje, Juhász György nyert 454 szavazattal, a második helyen Fejes Ferenc független jelölt végzett 201 vokssal.

A Baranya megyei Rózsafán öt független jelölt közül Németh Norbertet választották polgármesterré.

önkormányzat
választás
Kiškunhalaš
Rózsafa
Hódmezővásárhely

Most

08:08

Ma két csapat bejut a Bajnokok Ligája elődöntőjébe

Két negyeddöntős párharc fejeződik be a labdarúgó Bajnokok Ligájában kedd este, amikor a továbbjutáshoz az FC Barcelonának otthon, az Atlético Madridnak pedig idegenben kellene megőriznie a múlt héten megszerzett egygólos előnyét.
07:26, Frissítve: 07:33

Válaszcsapás érkezhet Izrael részéről Irán ellen

Hétfő délután harmadszor is összeült az izraeli hadi kormány, és úgy tudni, végleges döntést hoztak arról, hogy válaszcsapást adnak Iránnak a szombat éjjeli támadásra. Ezt az izraeli hadsereg (IDF) vezérkari főnöke is megerősítette.

Népszerű