Ugrás a tartalomra

Három miniszteri és miniszterelnök-helyettesi tisztséget is kap az RMDSZ

2020.12.18
20:13
2020.12.18
20:20
Forrás
MTI
A koalícióra készülő romániai pártok vezetőinek pénteken sikerült megegyezniük a legfontosabb kormányzati és parlamenti tisztségek elosztásáról.

Három miniszteri és miniszterelnök-helyettesi tisztséget is kap a Romániai Magyar Demokrata Szövetség a Nemzeti Liberális Párt (PNL) által jelölt Florin Citu vezette, most körvonalazódó jobbközép kormányban. RMDSZ-es vezető lesz a fejlesztési, közművesítési és közigazgatási, valamint a környezetvédelmi, vízügyi és erdészeti, illetve az ifjúsági és sportminisztérium élén.

A Mentsétek meg Romániát Szövetségből és a Szabadság Egység és Szolidaritás Pártjából összeolvadt USR-PLUS adja a másik kormányfőhelyettest és a szenátus, a PNL a képviselőház elnökét.  A PNL-nek 9, az USR-PLUS-nak 6, az RMDSZ-nek pedig 3 minisztere lesz a kormányban.

RMDSZ
kormányalakítás

Most

15:33, Frissítve: 16:48

Ünnep a Pannon RTV-ben

Ünnepi műsorokkal, filmekkel várja a Pannon Televízió a nézőket a húsvéti ünnepek alatt. Nem csak a tévé, a Pannon Rádió és a Szabadkai Magyar Rádió is színes műsorokkal készült a hallgatóknak.
15:17, Frissítve: 16:07

Stevan Bakić húsvéti köszöntője

Szabadka Város Önkormányzata és a saját nevemben kellemes húsvéti ünnepeket kívánok, e legnagyobb keresztény ünnepet a Gergely-naptár szerint ünneplő minden polgártársamnak - írja köszöntőjében Szabadka polgármestere.

Népszerű