Ugrás a tartalomra

Háromból két kérdésben tudtak megegyezni a parlamenti pártok

2024.04.02
09:56
2024.04.02
14:46
Forrás
Szerbiai RTV
Nem sikerült teljes egészében megegyezniük a parlamenti pártoknak a választásokkal kapcsolatos kérdésekről.

A parlamenti kollégiumot Ana Brnabić hívta össze, hogy megtárgyalják az EBESZ Demokratikus Intézmények és Emberi Jogok Hivatalának javaslatait, amelyek a választási körülmények javítására vonatkoznak. Az ellenzék három feltételt szabott a kormánypártok számára, ebből kettőben meg is tudtak egyezni. Ezek alapján a választói névjegyzék felülvizsgálatát és ellenőrzését egy független testület végezné, valamint a közmédia minden politikai szereplő számára elérhetővé válna a következő időszakban. A harmadik pont, amiben nem tudtak megegyezni, arra vonatkozott, hogy az ellenzék azt kérte, hogy a helyhatósági választásokat Belgrádban és szerbia összes településén ugyanabban az időben, vagyis június másodikán tartsák.

Ezzel kapcsolatban Ana Brnabić kijelentette, ez elfogadhatatlan, mert egyeseknek erőszakkal lerövidítenék, másoknak pedig meghosszabbítanák a mandátumát. A megbeszélések szerdán 9 órakor folytatódnak.

Ana Brnabić
választások

Most

21:33, Frissítve: 21:52

Exit poll: a HDZ nyert, de nem tud önállóan kormányt alakítani

A kormányzó jobbközép Horvát Demokratikus Közösség nyert a horvát parlamenti választásokon, de nem tud önállóan kormányt alakítani - derült ki a szavazófülkékből kilépők megkérdezésén alapuló és az urnazárás után nyilvánosságra hozott felmérésből.
20:29, Frissítve: 20:38

Megkezdődött az uniós csúcstalálkozó Brüsszelben

Az Európai Tanácsot alkotó vezetők gazdasági és versenyképességi kérdésekről, az ukrajnai háborúról, az EU és Törökország közötti kapcsolatokról, a közel-keleti konfliktusról és a libanoni fejleményekről fognak tárgyalni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.