Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Bundas Engler, File

Hat feltételt szabtak Koszovóban a Szerb Községek Közösségének megalakításához

2023.02.02
18:47
Forrás
Szerbiai RTV
A részelteket Albin Kurti mutatta be.

Az első feltétel, hogy a Szerb Községek Közössége Koszovó alkotmányával és a hatályos törvényekkel összhangban jöjjön létre, a második, hogy ez az intézmény nem lehet csupán egynemzetiségű, a harmadik, hogy meg kell változtatni a nevét - részletezte a koszovói kormányfő. Kurti további feltételeket is felsorolt, amelyben az is szerepel, hogy kölcsönösen ismerjék el egymást.

Koszovó
Albin Kurti
Szerb Községek Közössége

Most

16:27, Frissítve: 16:57

Új kutat fúrnak Csantavéren

A régiek már elavultak, ezért december óta egy újat fúrnak, amely beüzemeltetése a nyár végén esedékes. A helyieknek egyébként szerencséjük van, mert a település talajában jó minőségű vízre lehet bukkanni, amely nem tartalmaz arzént.
15:02, Frissítve: 16:24

Emberek a kulisszák mögött

Renata Rudićtyal, a szabadkai Szabadegyetem oktatási programszervezőjével beszélgetett a Kortárs Galéria munkatársa, az emberek a kulisszák mögött című beszélgetős esten.
14:52, Frissítve: 16:25

Orvoshiánnyal küzd Magyarkanizsa község

Egyebek mellett erről is szó esett a Községi Képviselő-testület mai ülésén. Elfogadtak továbbá egy rendeletjavaslatot, amely az Európai Charta esélyegyenlőségi akciótervének helyi szintű megvalósítását irányozza elő.

Népszerű

Tömegbaleset Szabadkánál - VIDEÓ!

A baleset a Topolya és az észak-bácskai város közötti úton történt, a szakaszt teljesen lezárták. A szerencsétlenséget az orkán erejű széllökések miatt kialakult porvihar okozta.