Ugrás a tartalomra

Határon túli klubokat is támogat a magyar kormány

2020.08.06
11:49
2020.08.06
11:55
Forrás
hirado.hu
A magyarországiak mellett 11 határon túli klub maximum 9 millió forintos támogatást kaphat, 11-11 eseményre - jelentették be a mai Kormányinfón.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő elmondta, hogy újabb támogatást kapnak a zenészek. Emlékeztetett az 5,3 milliárd forintos támogatási keretcsomag bevezetésére. Ezen felül a kormány döntött 2 milliárd 120 millió forintos keretről, a rendezvények szervezésének a támogatására. A magyarországiak mellett 11 határon túli klub maximum 9 millió forintos támogatást kaphat, 11-11 eseményre. A fesztiválszervezőket is támogatják több száz millió forinttal. A Petőfi Irodalmi Múzeum lesz a pályázat a megvalósítója.

Magyarországon a járvány elleni intézkedések beváltak, a fertőzöttek száma 500-600 között stagnál – mondta a mai Kormányinfón Gulyás Gergely. A magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint Szlovákiába, Ausztriába, Szlovéniába nagyobb kockázat nélkül lehet utazni. A foglalkoztatási számok visszaállhatnak az év végére a tavalyi szintre – húzta alá.

határon túli
klub
támogat
magyar kormány

Most

20:11, Frissítve: 20:24

Az ukrán elnökkel tárgyalt a szerb államfő Tiranában

Az Ukrajna-Délkelet-Európa csúcstalálkozón Aleksandar Vučić egyebek mellett a két ország területi integritásáról, az ENSZ Alapokmányának tiszteletben tartásáról és a béke megteremtésére tett erőfeszítésekről egyeztetett Volodimir Zelenszkijjel.
19:03, Frissítve: 19:10

Kedvezmények a Forum Könyvkiadónál

A Forum Könyvkiadó Intézet felhívja a figyelmet, hogy a Vajdasági Szép Magyar Könyv pályázat elismert alkotásait további két hétig árusítják 20%-os kedvezménnyel a weboldalukon (https://forumliber.rs/shop).
18:36, Frissítve: 18:44

Ajándék a hölgyeknek

Miközben még az előző koncert hatása alatt állunk, a Szabadkai Népszínház és a Szabadkai Szimfonikus Zenekar újabb közös eseményre készül.

Népszerű