Ugrás a tartalomra
MTI/Máthé Zoltán

Határon túli klubokat is támogat a magyar kormány

2020.08.06
11:49
2020.08.06
11:55
Forrás
hirado.hu
A magyarországiak mellett 11 határon túli klub maximum 9 millió forintos támogatást kaphat, 11-11 eseményre - jelentették be a mai Kormányinfón.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő elmondta, hogy újabb támogatást kapnak a zenészek. Emlékeztetett az 5,3 milliárd forintos támogatási keretcsomag bevezetésére. Ezen felül a kormány döntött 2 milliárd 120 millió forintos keretről, a rendezvények szervezésének a támogatására. A magyarországiak mellett 11 határon túli klub maximum 9 millió forintos támogatást kaphat, 11-11 eseményre. A fesztiválszervezőket is támogatják több száz millió forinttal. A Petőfi Irodalmi Múzeum lesz a pályázat a megvalósítója.

Magyarországon a járvány elleni intézkedések beváltak, a fertőzöttek száma 500-600 között stagnál – mondta a mai Kormányinfón Gulyás Gergely. A magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint Szlovákiába, Ausztriába, Szlovéniába nagyobb kockázat nélkül lehet utazni. A foglalkoztatási számok visszaállhatnak az év végére a tavalyi szintre – húzta alá.

határon túli
klub
támogat
magyar kormány

Most

19:30, Frissítve: 19:41

Újra járható az M5-ös autópálya Lajosmizsénél

Az autópályán, Lajosmizse közelében a forgalom ismét zavartalanul haladhat. Kora este 3 gépkocsi ütközött az M5-ös autópályán Lajosmizsénél, a Szeged felé vezető oldalon - közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.
18:11, Frissítve: 18:48

Kisorsolták az első lakásokat a nyereményjátékon

Šabacra és Kruševacra került a Vedd el a számlát és nyerj! nevű nyereményjáték első két díja, legalább is itt kaptak számlát a vásárlásukról a beküldők. Egy másfél szobás és egy kétszobás belgrádi lakás jár a nyerteseknek.
17:07, Frissítve: 17:19

Petr Pavel nyerte a cseh elnökválasztást

Petr Pavel nyugalmazott tábornok nyerte a cseh államfőválasztást - derül ki a statisztikai hivatal által közzétett, a szavazókörzetek 98 százalékában leadott és összeszámlált szavazatok alapján.
16:02, Frissítve: 17:22

Valamelyest csökkent a műtrágya ára

Az őszi 110 dináros ár helyett most akár 90 dinárért is megvásárolható a növények számára elengedhetetlen tápanyagforrás. A gazdák örülnek az árcsökkenésnek, de mint mondják, ez még mindig nagyon drága.

Népszerű

Gázt szállító vagonok siklottak ki Szabadkánál

Kisiklott egy propénnel teli tartályokat szállító vonat három vagonja Szabadkán. Információink szerint szivárgás nem történt, a balesetben pedig senki sem sérült meg. A vagonok sínre való visszahelyezése még folyamatban van.