Ugrás a tartalomra
MTI/Máthé Zoltán

Határon túli klubokat is támogat a magyar kormány

2020-08-06
11:49
2020-08-06
11:55
Forrás
hirado.hu
A magyarországiak mellett 11 határon túli klub maximum 9 millió forintos támogatást kaphat, 11-11 eseményre - jelentették be a mai Kormányinfón.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő elmondta, hogy újabb támogatást kapnak a zenészek. Emlékeztetett az 5,3 milliárd forintos támogatási keretcsomag bevezetésére. Ezen felül a kormány döntött 2 milliárd 120 millió forintos keretről, a rendezvények szervezésének a támogatására. A magyarországiak mellett 11 határon túli klub maximum 9 millió forintos támogatást kaphat, 11-11 eseményre. A fesztiválszervezőket is támogatják több száz millió forinttal. A Petőfi Irodalmi Múzeum lesz a pályázat a megvalósítója.

Magyarországon a járvány elleni intézkedések beváltak, a fertőzöttek száma 500-600 között stagnál – mondta a mai Kormányinfón Gulyás Gergely. A magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint Szlovákiába, Ausztriába, Szlovéniába nagyobb kockázat nélkül lehet utazni. A foglalkoztatási számok visszaállhatnak az év végére a tavalyi szintre – húzta alá.

határon túli
klub
támogat
magyar kormány

Most

11:01, Frissítve: 11:17

Lezuhant egy Mig-21-es

Lezuhant egy Mig-21-es repülőgép Loznica közelében. Nem megerősített források szerint az egyik pilóta életét vesztette, a másikat keresik. Hamarosan bővebben...
10:45, Frissítve: 10:57

Szedjetek szét - ismét telt ház előtt

A járványügyi előírások szigorú betartása mellett újra telt ház előtt játszották a Szedjetek szét című előadást a Kosztolányi Dezső Színházban, Szabadkán.
07:32, Frissítve: 07:53

Készül az uniós jelentés Szerbiáról

Az elmúlt év jogállamiság terén elért eredményeinek fontos elemei várhatóan bekerülnek az Európai Bizottság Szerbiáról szóló jelentésébe - jelentette ki Jadranka Joksimović.

Népszerű

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Kigyulladt egy ház Szabadkán, a Bodrogvári Ferenc utcában. A családi ház lángokban áll, a tűzoltók és a mentők most értek a helyszínre. A kiérkező két tűzoltókocsival azonnal megkezdték a ház oltását.
Számlák a borítékban

Már most kezdjék el gyűjteni a számlákat!

Harminc autót és tíz belgrádi lakást is lehet nyerni a Vedd el a számlát, és nyerj! elnevezésű állami nyereményjáték újabb körében, amelynek célja, hogy visszaszorítsa a feketegazdaságot Szerbiában.