Ugrás a tartalomra
Tüntetők Belgrádban
Fonet / Marija Рokoviz

Hatodik alkalommal vonultak utcára a kormányellenes tiltakozók Belgrádban

2019-01-12
19:56
2019-01-12
20:08
Forrás
n1info.com
Az Egy az ötmillióból elnevezésű demonstráció a belgrádi bölcsészkar előtt kezdődött.

A tüntetés egyik szervezője Branislav Trifunović színész mellett Rada Trajković is felszólalt. A koszovói szerb politikus szerint a polgárok továbbra is szeretnék, ha feltárnák Oliver Ivanvović gyilkosságának hátterét, illetve azt követelte, hogy vizsgálják ki az újságírók elleni támadásokat. A tüntetésen az elégedetlen polgárok a belügyminiszter lemondása mellett a Szerbiai RTV hírszerkesztőjének és az igazgatójának a lemondását is követelték.

Belgrád
tüntetés

Most

21:17, Frissítve: 21:28

Pokoli hőség Európában, iskolákat zárnak be

Holnap tetőzhet a Szaharából érkező hőhullám, 40 fok feletti hőmérséklettel Franciaországban és Spanyolországban. Van, ahol 45 fokot várnak. Párizs elővárosaiban sorra zárják be az iskolákat.
19:32

Gázrobbanás Bécsben

Tíz ember megsérült, közülük négyen súlyosan ma délután Bécsben, amikor feltételezhetően gázrobbanás történt egy többemeletes lakóépületben.
16:22

Kik keresnek a legtöbbet Szerbiában?

A szerbiai nettó átlagfizetés áprilisban 54.645 dinár volt, bruttó átlagban pedig 75.441 dinár. Ez nominálisan 11 százalékkal, reálisan 8 százalékkal több, mint egy évvel ezelőtt.

Népszerű

Gyilkosság és öngyilkosság Péterrévén

Vadászpuskával megölt egy nőt, majd magával is végzett egy férfi hétfőn Péterrévén. A mojbecej portál nem hivatalos értesülései szerint a férfi valószínűleg a nő férje volt.