Ugrás a tartalomra

A hatodik nap - Szerb harckocsik tartanak Jarinje felé

2021.09.25
14:51
2021.09.25
15:20
Forrás
Szerbiai RTV
Hatodik napja tiltakoznak a szerbek a Jarinje és Brnjak adminisztrációs vonalnál. Szerb harckocsik menetelnek Jarinje felé.

A pristinai kormány döntése értelmében ugyanis a szerb rendszámú személygépkocsival utazók csak úgy léphetnek be Koszovóba, ha a táblát koszovóira cserélik. Ezért további 5 eurót is kell fizetniük az embereknek. Az átkelőknél feszült a helyzet, kamionok torlaszolják el az utat és felsorakozott a koszovói különleges rendőri alakulat, a ROSU. A szerb katonaság egy része is fokozott harckészültségben van Raška és Novi Pazar térségében. Dél körül két szerb harci repülő is elszállt Jarinje felett. Az ott tiltakozók a repülők láttán hangos kiabálásba és tapsolásba kezdtek. Szerbiát éltették.

Erről tudósít több szerb hírportál a közösségi oldalakon megjelent fotókra és videókra hivatkozva. Az egyelőre nem hivatalos információk szerint a tankok Raška irányából mennek a koszovói adminisztrációs vonalhoz. A korszerűsített T-72 MS típúsú harckocsikat korábban Oroszországtól kapta Szerbia.

Koszovó
Szerbia
Belgrád
Pristina

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.