Ugrás a tartalomra

Hátszél Dragan Đilasnak

2012.09.30
15:59
Valószínűleg Boris Tadić és Dragan Đilas is jelölteti magát a Demokrata Párt elnöki tisztségére
Valószínűleg Boris Tadić és Dragan Đilas is jelölteti magát a Demokrata Párt elnöki tisztségére. A tisztújító közgyűlést november 10-én tartják. A Szerb Haladó Párt elnökválasztásával szemben ez a pártelnöki választás nem lesz vitáktól mentes. Dragan Đilast a Demokrata Párt 120 városi és községi szervezetének képviselője támogatja a pártelnöki székéért folytatott küzdelemben. A kragujeváci konferencia résztvevői egyetértettek abban, hogy Đilas helyettese Bojan Pajtić lehetne. „Elkezdődött a kampány a párt vezetéséért” - ezt Božidar Đelić, a DP elnökségi tagja mondta a kragujevaci rendezvényről. Dragan Đilas az elkövetkezőkben meglátogatja a demokraták helyi szervezeteit, és azután dönt arról, elfogadja-e a jelölést.



„A Demokrata Pártnak szüksége van új emberekre, de azokat az eddig elért eredményeik alapján kell megválasztani” - mondta Boris Tadić, a DP elnöke. „Đilas nem alkalmas arra, hogy a pártot vezesse. Azon is értelmetlen és felesleges vitázni, hogy ki az, aki valóban Zoran Đinđić politikáját folytatja. Az a fontos, hogy Szerbia helyzete stabilizálódjon, nagy gondok vannak ugyanis a gazdaság terén. A jelenlegi kormány pedig az előző kormányra, azaz a demokratákra próbálja áthárítani a felelősséget” - véli Tadić. A Demokrata Párt november 10-én tartja tisztújító közgyűlését, amelyen Boris Tadić pártelnök és Dragan Đilas alelnök is jelölteti magát a párt elnöki tisztségére. Dragan Đilas korábban azt mondta, hogy kilép a DP-ből és új pártot alapít, amennyiben Tadić nem mond le tisztségéről.
elnök
DP
Dragan Đilas

Most

11:06, Frissítve: 11:11

Verstappené a Red Bull századik pole pozíciója

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamon ő rajtol majd az élről.
10:14

Verséneklő koncertet tartottak Ürményházán

A Vajdaságban tevékenykedő három Petőfi Sándor Program ösztöndíjasának együttműködésével jött létre a magyar költészet napja alkalmából megrendezett zenés műsor, amit az ürményházi Szent Anna Római Katolikus Templomban mutattak be.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.