Ugrás a tartalomra

Heinz-Christian Strache sem támogatja a koszovói katonaság létrehozását

2018.10.19
14:49
Forrás
Szerbiai RTV
Heinz-Christian Strache osztrák alkancellár a koszovói katonaság létrehozása, valamint az Interpol-tagság ellen foglalt állást Bécsben, Ivica Dačić külügyminiszterrel folytatott találkozóján.

Szavai szerint a Balkánon olyan nyitott kérdések vannak, amelyeket meg kell oldani az európai uniós csatlakozás előtt. A határmódosításról szóló kérdést békés úton kell megvalósítani, ehhez pedig Ausztria minden támogatást megad - mondta Strache. Az osztrák alkancellár hozzátette, mindvégig szem előtt kell tartani a szerb érdekeket is. Strache kiemelte, egy mindkét fél számára elfogadható megoldás kell, csak ekkor csatlakozhat Szerbia az EU-hoz.

Heinz-Christian Strache
Ivica Dačić

Most

13:35

Lesz-e fagykár a gyümölcsösökben?

Idén is, mint jó pár évre visszamenőleg kora tavaszi fagyokkal szembesültek a gyümölcstermelők. Az elmúlt hetekben a fagyzugos helyeken a hajnali órákban a -4, -6 fokot is elérte a hőmérséklet.
13:20, Frissítve: 13:26

Tojásvadászat Királyhalmon

Tojásfadíszítés, kézműves foglalkozás és kincskeresés - ez várt ma a gyerekekre Királyhalmon. A kultúrotthon előtti parkban örömmel gyűjtötték a húsvéti kincseket a legkisebbek.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.