Ugrás a tartalomra

Helsinkiben tartja kongresszusát az Európai Néppárt

2018.11.07
17:29
2024.03.19
08:43
Forrás
Pannon RTV/MTI, Tanjug
Az Európai Néppárt kongresszusán választják meg az európai parlamenti választások néppárti listavezetőjét Helsinkiben. A finn fővárosban ott van Aleksandar Vučić és Orbán Viktor is.

Az Európai Néppárt kongresszusán választják meg az európai parlamenti választások néppárti listavezetőjét Helsinkiben. Az Európai Néppártban ketten pályáznak a csúcsjelölti pozícióra, Alexander Stubb és Manfred Weber. A két jelölt vitájára szerda este kerül sor, a listavezető személyéről csütörtökön szavaznak.

Helsinkiben jelen van Orbán Viktor magyar miniszterelnök is, aki külön megbeszélést folytat Andrej Plenković horvát miniszterelnökkel, majd a finn kormányfői rezidencián a házigazda Juha Sipila miniszterelnök fogadja.

A finn fővárosban ott van Aleksandar Vučić is. Szerbia államfője a holnapi brüsszeli párbeszédről is beszélt: „Nekünk meg kell próbálnunk mindenekelőtt azt, illetve hogy ne engedjük meg azt, hogy minket hibáztassanak, bármikor is, mivel mi egyáltalán nem vagyunk vétkesek, és azt sem engedhetjük meg, hogy minket hibáztassanak a tárgyalások, a megállapodások és a kompromisszumok megtalálásának megállításáért, és így tovább. Alapvető vágyunk, hogy megoldást találjunk, de, hogy nagy előrelépést várok-e, vagy valami hasonlót? Igazán nem.”

Helsinki
Európai Néppárt

Most

15:17, Frissítve: 15:23

Stevan Bakić húsvéti köszöntője

Szabadka Város Önkormányzata és a saját nevemben kellemes húsvéti ünnepeket kívánok, e legnagyobb keresztény ünnepet a Gergely-naptár szerint ünneplő minden polgártársamnak - írja köszöntőjében Szabadka polgármestere.
13:59, Frissítve: 14:26

Az amerikai nagykövettel tárgyalt dr. Pásztor Bálint

A vajdasági magyarság helyzetéről és lehetőségeiről is szó esett Dr. Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke és Christopher Hill, az Amerikai Egyesült Államok belgrádi nagykövete közös megbeszélésén, Szabadkán.

Népszerű