Ugrás a tartalomra

A helyi közösségi választások eredményei

2021.08.16
10:25
2021.09.12
10:04
Forrás
Pannon RTV
Öt községben vagy városban tartottak helyi közösségi választásokat Vajdaságban a hétvégén. Kishegyes, Zenta, Ada és Topolya községek, valamint Nagykikinda város több településén is döntöttek a helyi közösségi tanácstagokról.

A helyi közösségi választáson egyének, valamint polgári csoportok jelöltjei indulhattak az érvényes jogszabályok szerint.

A helyi közösségek tanácstagjait választották meg vasárnap Kishegyes községben. Bácsfeketehegyen, Szikicsen és Kishegyesen 45 tanácstagról döntöttek. Mindhárom településen egyaránt 15 jelölt volt. Szikicsen minden induló bejutott a tanácsba, a részvételi arány pedig 35 százalékos volt. Kishegyesen 24 százaléknyian vettek részt a voksoláson, itt Vajdasági Magyar Szövetség által támogatott 13 jelölt, míg Bácsfeketehegyen 10 jelölt jutott be a helyi közösség tanácsába. Utóbbi szavazáson a részvételi arány 27,98 százalékos volt.

13 helyi közösség tanácsát választották meg vasárnap Topolya községben. Zentagunarason 9, Bajsán 12, Topolyán 14, Pacséron 10, Pobedán 11, Gunarason pedig 17 a VMSZ által támogatott jelölt került be a helyi közösségek tanácsaiba. A településeken összesen 3535 polgár szavazott, közülük 3015 a Vajdasági Magyar Szövetség jelöltje mellett tette le a voksát.

Zentán 20 százalékos volt a részvételi arány a helyi közösségi választáson. Összesen 7 helyi közösség tanácsának összetételéről döntöttek. VMSZ által támogatott jelöltek közül a Tópart-Központ helyi közösségben 4, a Kertek helyi közösségben 8, a Tiszapart-Alvég helyi közösségben 7, a Felsőhegy helyi közösségben 5, a Tornyos helyi közösségben 9, valamint a Bogaras helyi közösségben 4 jelölt került be a tanácsba.

Négyezren szavaztak Ada községben. Az adai I. helyi közösségben 15, Moholon ugyancsak 15, az adai II. helyi közösségben 17, Törökfalun pedig 11 jelölt vett részt a helyi közösségi tanácstagválasztáson. A VMSZ által támogatott 22 személy mindegyike bejutott valamelyik helyi közösség tanácsába.

Nagykikindán több mint 47 százalékos volt a részvételi arány. A lakosok 25 szavazóhelyen adhattál le voksaikat. Töröktopolyán, Szenthuberten és Basahídon 2, Tiszahegyesen 1, Mokrinban 3, Nákófalván, Nagytószegen, Kisoroszon és Szajánban pedig 2 jelölt került be a helyi közösség tanácsába. Töröktopolyán és Kisoroszon 1-1, míg Szajánban 2 a VMSZ által támogatott személy jutott be a helyi közösség tanácsába.

 

helyi közösségi választások
Vajdaság
Zenta
Topolya
Nagykikinda

Most

11:07, Frissítve: 11:16

Semmelweis filmbemutató Palicson

A VMSZ és a Vándormozi most a Semmelweis-filmet hozza Palicsra - közölte közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint. A vajdasági díszbemutatót május 8-án tartják a Palicsi Vigadóban 19:30-tól.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.