Ugrás a tartalomra

Helyi közösségi választásokat tartanak Bácskertesen vasárnap (videó)

2017.08.03
19:26
2017.10.04
12:17
Az Apatin Községhez tartozó nyugat-bácskai kis faluban is megváltozott a választási rendszer, vasárnap személyekre történik majd a szavazás.

Az Apatin Községhez tartozó nyugat-bácskai kis faluban is megváltozott a választási rendszer, vasárnap személyekre történik majd a szavazás, a helyi közösség tanácsa hét tagú lesz az eddigi tizenöt helyett.

A helyi közösségi választásoktól és a leendő tanácstagoktól a helyiek azt várják, hogy megmaradjanak intézményeik, mint a posta, a gyógyszertár, az orvosi rendelő és az iskola. Fridrik Anasztázia, Bácskertes: „Megyünk szavazni, az egész család elmegy a szavazásra, és nagyon szeretnénk, ha a faluban az iskola és a családi programok megmaradnának, hogy a magyarság is itt maradhasson.”

A benzinkút nemrégiben megszűnt, amely gondot okoz a helyieknek. Tóth Károly, Bácskertes: „A faluban kellene legalább a benzinkút, amit szétszedtek teljesen, hogy ne kelljen Apatinba vagy Zomborba menni öt liter benzinért, ez nagyon szükséges lenne.”

Az illetékesek arra hívják fel a lakosok figyelmét, hogy megváltozott Apatin Község területén, így Bácskertesen is a választási rendszer. Hodovány Attila, titkár, Bácskertes HK: „Ez azt jelenti, hogy nem listás, hanem egyéni szavazás lesz lebonyolítva, ami annyit jelent, hogy hét nevet kell majd a szavazólapon bekarikázni, az új tanács összetétele hét tagból fog állni, eddig 15 volt, most hét lesz.”

Az eddigiektől eltérően a két választási körzet helyett most egy választási körzetet jelöltek ki Bácskertesen, ami azt jelenti, hogy egyetlen helyen, a helyi közösség épületében adhatják le szavazataikat a helyi lakosok. A VMSZ apatini községi elnökétől, Péter Istvántól megtudtuk, már folynak a tárgyalások az új benzinkútról és több infrastrukturális fejlesztést is terveznek, amennyiben ismét megkapják a lakosok bizalmát. „Itt kiépült egy ipari park, amit tartalommal kell megtölteni, ezenkívül a kommunális fejlesztésekből még hátra maradt egy nagyon rövid útszakasz, amit ki kell aszfaltozni, fejlesztésnek mondanám még a Monostor-Kupuszia utat, ami szintén még várat magára, és kész a főtervünk a falu kanalizációjára.”

A bácskertesi helyi közösségi választást augusztus 6-án, vasárnap tartják. Reggel 7 órától 20 óráig adhatják le voksukat a szavazók.

választás
hk
tanács

Most

16:14, Frissítve: 16:22

Kortárs kiállítás a Kortárs Galériában

Kortárs képzőművészek által adományozott alkotásokból nyílt kiállítás a Kortárs Galériában Szabadkán. Goran Despotovskival, Mihailo Vasiljevićel és a videólinken csatlakozó Részegh Botonddal Nela Tonković beszélgetett.
15:56

Adománydobozt, mobiltelefont is loptak

A szabadkai rendőrkapitányság munkatársai a zombori rendőrséggel együttműködve letartóztatták a 2001-es születésű szabadkai V.P.-t és az 1995-ben született Apatin környéki N.M.-et, minősített lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.