Ugrás a tartalomra

Helyi közösségi választásokat tartanak Kishegyesen

2021.08.15
13:36
2021.08.15
16:14
Forrás
Pannon RTV
A községben, tehát Bácsfeketehegyen, Szikicsen és Kishegyesen 45 tanácstagról döntenek. A szavazópolgárok minden településen reggel 7 és este 8 óra között járulhatnak az urnák elé.

Dudás Attila szerint azzal, hogy kimegy szavazni, hozzájárul a Kishegyesi Helyi Közösség fejlődéséhez. Több fejlesztést is remél az új tanácstagoktól: „Az utak nagyon rosszak, meg úgy általában az egész. Kezd a falu kihalni, ez az érzésem. Tehát nemcsak itt a község, hanem Kishegyes, Lovćenac, ott Feketicsen is. Egyszerűen a fiatalok elmennek, tehát fontos lenne a fiatalok visszatartása, hogy itt maradjanak, itt próbálkozzanak, ne külföldön dolgozzanak.”

A nyugdíjas Mentler Ferenc is szeretné, ha minél több fiatal maradna a településen: „Kishegyesen sokféle lehetőség van a fejlődésre. Össze kell szedni az ifjaknak magukat, és teljes gőzzel nekiindulni, hogy itthon maradhassanak, és legyen hol dolgozni, élni.”

Kishegyesen öt választókerület áll a lakosok rendelkezésére. A választások fennakadás nélkül elkezdődtek - részletezte Dudás Béla, a helyi választási bizottság elnöke: „A választások időben reggel 7 órakor megkezdődtek, minden probléma nélkül. Öt szavazóhelyen folyik Kishegyesen a szavazatok begyűjtése. A 10 órai eredmények szerint 7,29 százalék a kimenetel. Ami esetleg, ha össze kellene hasonlítani, akkor a négy évvel ezelőttit fél százalékkal meghaladta.”

Végleges eredmények a késő esti órákban várhatók.

választások
Kishegyes Község
Kishegyes

Most

21:33, Frissítve: 21:52

Exit poll: a HDZ nyert, de nem tud önállóan kormányt alakítani

A kormányzó jobbközép Horvát Demokratikus Közösség nyert a horvát parlamenti választásokon, de nem tud önállóan kormányt alakítani - derült ki a szavazófülkékből kilépők megkérdezésén alapuló és az urnazárás után nyilvánosságra hozott felmérésből.
20:29, Frissítve: 20:38

Megkezdődött az uniós csúcstalálkozó Brüsszelben

Az Európai Tanácsot alkotó vezetők gazdasági és versenyképességi kérdésekről, az ukrajnai háborúról, az EU és Törökország közötti kapcsolatokról, a közel-keleti konfliktusról és a libanoni fejleményekről fognak tárgyalni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.