Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Tímár Zsolt

Helyi közösségi választást tartanak Bácskossuthfalván

2021.06.13
14:11
2021.06.13
17:38
Forrás
Pannon RTV
Az Id. Kovács Gyula Általános Iskolában három szavazóhelyen ma mintegy 4300 szavazópolgár adhatja le voksát este nyolc óráig. A most megrendezett szavazást egyébként 2020-ban kellett volna megtartani, azonban a járvány miatt elhalasztották.
Pannon RTV/Tímár Zsolt

Nagy volt az érdeklődés délelőtt a helyi közösség tanácsa új tagjainak megválasztásán az Id. Kovács Gyula Általános Iskolában, Bácskossuthfalván. Időnként hosszú sorban várakoztak a szavazni vágyók. A legtöbben betartották a még érvényben lévő járványügyi szabályokat, és maszkban érkeztek voksolni.

Törtei Dénes: „Ezzel a lehetőséggel élni kell, hogy valamilyen szinten beleszóljunk a történésekbe, a szavazás kimenetelébe, hogy megfelelő személyek kerüljenek erre a helyre, olyanok, akik majd tenni tudnak valamit a faluért és értünk.”

Pannon RTV/Tímár Zsolt

Bencsik Sándor: „Én már ebben az életben túl sokat nem reménykedem, hogy itt nagy változás lesz, de az unokáimnak még lehet. Ezért kell olyan embereket, olyanokat választani, akikben megbízunk, és tesznek majd valamit, nem csak ígérgetnek. Remélem, hogy most olyanokra szavaztunk.”

Pannon RTV/Tímár Zsolt

35 jelölt indult a szavazáson, amelyen a 18 tagból álló helyi közösségi tanács összetételéről döntenek.

Csóré Erzsébet: „Minden szavazásra eljövünk a férjemmel. Ezt fontosnak tartjuk, mert Moravica érdeke. A mi életünk a mi gyerekeink, akik itt élnek és nekik szeretnénk a jobbat.”

Pannon RTV/Tímár Zsolt

Pazsa János: „A falu sorsáról döntünk minden szavazáskor és ehhez felelősen kell hozzáállni. Olyan kezekbe adni a falut, aki majd törődik vele.”

A bácskossuthfalvi helyi közösségi választások eredményeit a tervek szerint az előttünk álló hét elején hirdetik ki.

helyi közösségi választás
Bácskossuthfalva

Most

22:03, Frissítve: 22:18

2700 fertőzött az észak-bácskai körzetben

Egy hét alatt több mint 25 százalékkal emelkedett az aktív koronavírus-fertőzöttek száma az észak-bácskai körzetben - mondta a Közügyekben dr. Bohucki Nebojsa. Egyre többen kerülnek kórházba és lélegeztetőgépre is.
20:46, Frissítve: 21:54

Sofőrhiány van Szerbiában

Egyre nagyobb gondot okoz a világban és Szerbiában is a sofőrhiány. A szakértők szerint az egyik probléma, hogy minden harmadik sofőr hamarosan eléri a nyugdíjkorhatárt és gondok lehetnek az utánpótlással.
18:25

Katonai puccs Szudánban

Szudánban totális katonai puccs zajlik, amelyet a népnek meg kell akadályoznia, a hadsereg őrizetbe vette a kormány legtöbb tagját és több kormánypárti pártvezetőt - közölte az ország tájékoztatási minisztériuma.
18:17

Telefonon egyeztetett Johnson és Putyin

Telefonos megbeszélést tartott az egy hét múlva Glasgowban kezdődő nemzetközi klímacsúcsról és a kétoldalú kapcsolatokról Boris Johnson brit miniszterelnök és Vlagyimir Putyin orosz államfő.

Népszerű

Tüntetés a szigorítás ellen Szabadkán

Tüntetést szerveztek vasárnap este Szabadkán az új intézkedés miatt, miszerint 22 óra után csak védettségi igazolás felmutatásával lehet belépni a szórakozó- és vendéglátóhelyekre.

Összedőlt egy buszmegálló Szabadkán

Összedőlt egy buszmegálló Szabadkán az Ivan Sarić Műszaki Iskolával szemben, miután annak kedden a reggeli órákban nekihajtott a Subotica-trans Utasszállító Közvállalat autóbusza.