Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Helyi közösségi választást tartottak Kupuszinán és Szilágyin

2021.08.02
17:27
2021.08.02
17:37
Forrás
Magyar Szó
Pelt Ilona, a VMSZ Nyugat-bácskai Körzeti Szervezetének elnöke elmondta, fontosnak tartja, hogy a helyi közösségek szintjén megfogalmazott fejlesztési tervek mind nagyobb arányban valósuljanak meg az elkövetkező négy évben.

Bácskertesen 1496 szavazópolgár közül 400 adta le a voksát. A kupuszinai Helyi Közösség Tanácsába bekerült mind a hét, A mi kicsi falunkért jelmondattal induló személy. Szilágyin szintén mind a hét induló bejutott. Péter István a Vajdasági Magyar Szövetség Nyugat-bácskai Körzeti Szervezetének megbízott alelnöke a Magyar Szónak elmondta, eredményesnek tartják a helyi közösségi választásokat. Annak ellenére, hogy nem volt ellenzék, hogy gyakorlatilag nem mutatkozott tétje ennek a szavazásnak, szép számmal tették le voksukat mindkét településen.

Kupuszina
Szilágyi
választások

Most

18:21, Frissítve: 18:28

Orbán: Nőni fog a nyomás a határon

A magyar déli határon próbálnak bejutni azok, akik elhagyják Afganisztánt; nőni fog a nyomás a határon - mondta Orbán Viktor magyar miniszterelnök Röszkén, miután cseh kollégája, Andrej Babiš társaságában ellátogatott a magyar-szerb határhoz.
16:19, Frissítve: 17:43

Újrahasznosítják a szennyvíziszapot Szabadkán

Biomasszát állítanak elő a felhasználásával. Ez egyelőre egy kísérleti projekt. Az ehhez szükséges tesztültetvények a Regionális Hulladéktároló és Hulladékgazdálkodási Kft. területén találhatók. Az illetékesek bemutatták az eddig elért eredményeket.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.