Ugrás a tartalomra

A helyi önkormányzatokat támogatják

2019.04.22
15:57
2019.04.22
18:35
Forrás
Tanjug
Csaknem félmilliárd dinárral fejlesztik őket.

63 polgármesterrel írt alá 77 projekt támogatására vonatkozó szerződést Branko Ružić. Az illetékes miniszter szerint a helyi önkormányzatoknak nyújtott támogatás értéke közel félmilliárd dinár. Ružić hozzátette: ezek a fejlesztések hozzájárulnak a szerbiai községekben és városokban élő polgárok életminőségének javításához. Többek között közműfejlesztésre, az elektronikus ügyintézés bevezetésére, művelődési, idegenforgalmi és sportesemények szervezésére és természeti csapások megelőzésére kapnak pénzt az önkormányzatok.

Branko Ružić, helyi önkormányzati miniszter, Szerbia (SZSZP):
„Több mint 200 pályázat érkezett erre a 490 millió dináros összegre. Gyakorlatilag több mint kétmilliárd dinár értékű projektet adtak be, ami arra utal, hogy nagymértékű a felkészültség, az írástudás és a tehetség a helyi önkormányzatok részéről, hogy ne csak projekteket írjanak, hanem eldöntsék, mi élvez elsőbbséget, mire van szükség, és megvalósításuk megfelel azoknak a lakosoknak, akik ezen közösségekben élnek. Ez egy nagy nap minden helyi önkormányzatnak. Az egyedüli remény azoknak a projekteknek, amelyek az idén nem kaptak támogatást, hogy vélhetően jövőre több pénz áll majd a rendelkezésünkre, és ezzel együtt nagyobb esély nyílik arra, hogy ezeknek a kéréseknek is eleget tegyünk.”

helyi önkormányzat
önkormányzat
támogatás
projekt
pályázat
Branko Ružić

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.