Ugrás a tartalomra

A Hertelendy-kastély mindenki büszkeségére szolgál majd

2021.04.15
16:10
2021.04.15
20:21
Forrás
Pannon RTV
Törökbecsén járt ma Predrag Vuletić tartományi szociálpolitikai titkár. A községházán tartott megbeszélésen a pályázati lehetőségek mellett a Hertelendy-kastély finanszírozásáról és a szociális intézmények munkájáról is szó esett.

Egy évvel ezelőtt javában folyt a munka a bocsári Hertelendy-kastélyon. Az óvodások és alsós tanulók leendő oktatóközpontját nagyjából egy hónap múlva tervezik megnyitni.

Saša Maksimović, Törökbecse polgármestere: „A Hertelendy-kastély egy nagyszerű épület lesz, nem csak a bocsáriak vagy a törökbecseiek büszkeségére, hanem Szerbia és Vajdaság minden polgárának a büszkeségére szolgál majd. A gondot a finanszírozása jelenti, ami komoly problémát jelent az önkormányzatnak. Ebbe igyekszünk bekapcsolni a szociálpolitikai és az oktatási titkárságot is.”

Predrag Vuletić tartományi szociálpolitikai titkár törökbecsei látogatásán a Hertelendy-kastély mellett a szociális intézmények munkájáról is szó esett. Vajdaság területén csaknem 10.400 embert ölel fel a szociális védelem rendszere.

Predrag Vuletić tartományi szociálpolitikai titkár: „7711 ember él szociális intézményben, közülük pontosan ötezren kaptak oltást. Az alkalmazottak körében is kielégítő ez a szám. A sajtó támogatásával és az ezekhez hasonló látogatásokkal is szeretnénk azt erősíteni, hogy ez ellen a betegség ellen az egyetlen gyógyszer a vakcina.”

Törökbecsén több mint 600 ember dolgozik, illetve él szociális intézményben.

Hertelendy-kastély
pénzelés
Törökbecse
Predrag Vuletić
Saša Maksimović
szociális védelem

Most

16:14, Frissítve: 16:22

Kortárs kiállítás a Kortárs Galériában

Kortárs képzőművészek által adományozott alkotásokból nyílt kiállítás a Kortárs Galériában Szabadkán. Goran Despotovskival, Mihailo Vasiljevićel és a videólinken csatlakozó Részegh Botonddal Nela Tonković beszélgetett.
15:56

Adománydobozt, mobiltelefont is loptak

A szabadkai rendőrkapitányság munkatársai a zombori rendőrséggel együttműködve letartóztatták a 2001-es születésű szabadkai V.P.-t és az 1995-ben született Apatin környéki N.M.-et, minősített lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.