Ugrás a tartalomra

A hétvégén is hívható a Választási Információs Szolgálat

2019.05.25
07:47
2019.05.25
10:21
Forrás
MTI
Az Európai Parlament magyar tagjainak választása idején is hívható a Választási Információs Szolgálat tájékoztató vonala, a választók a vasárnapi voksolással kapcsolatos kérdésekre kaphatnak választ.

A választási információs szolgálat segít az érdeklődőknek eligazodni a választással kapcsolatos jogi, igazgatási, informatikai, pénzügyi, valamint adatszolgáltatással kapcsolatos kérdésekben. Tájékoztatják a hozzájuk forduló választópolgárokat, jelölőszervezeteket az EP-választásra vonatkozó jogszabályokról, a választójog gyakorlásához szükséges információkat adnak. Tájékoztatást adnak továbbá a választási eljárásban közreműködő szervekről és a jogorvoslati lehetőségekről. A budapesti Alkotmány utcai központi Választási Információs Szolgálatnál a +36-1-795-3310-as telefonszámon fogadják a hívásokat a szavazás napján reggel 6-tól legalább este 7 óráig. Eddig jórészt a határon túl élő magyar állampolgárok választási regisztrációjának lehetőségéről, az átjelentkezésről és a külképviseleti szavazásról érdeklődtek a szolgálatnál, de vasárnaptól már inkább arról érdeklődnek majd feltehetően a választók, hogy hol, melyik szavazókörben adhatják le voksukat.

EP-választás

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.