Ugrás a tartalomra

Hill és Vučić a bővíthető amerikai–szerb együttműködési területekről tárgyalt

2022.09.17
12:39
Forrás
Szerbiai RTV
Christopher Hillel, az Amerikai Egyesült Államok belgrádi nagykövetével tárgyalt Aleksandar Vučić szerb elnök.

A felek a két ország együttműködési lehetőségeinek bővítéséről, az aktuális geopolitikai helyzetről, valamint a Belgrád-Pristina párbeszéd alakulásáról is tárgyaltak. Szó volt a New Yorkban esedékes ENSZ Közgyűlésről is, ahol a szerb elnök felszólal szerdán.

A szerb elnöki közlemény szerint Hill és Vučić tárgyaltak olyan, eddig kevésbé kihasznált együttműködési területekről, amelyek esetében bővíteni lehetne a két fél közötti kapcsolatot. A szerb elnök reményét fejezte ki, hogy a Koszovóval kapcsolatos viszonyrendezés kapcsán Amerika értékeli Szerbia törekvéseit. Hangsúlyozta, a tárgyalás az egyetlen járható út.

Hill azt mondta, Amerika támogatja Szerbiát az európai integrációs folyamat kapcsán, és reményét fejezte ki, hogy az uniós partnerekkel közösen irányított dialógus eredményeket hoz majd. 

Christopher Hill
Amerikai Egyesült Államok
együttműködés

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.