Ugrás a tartalomra
Pásztor Bálint nyilatkozik
Pannon RTV

Híradó Plusz: Pásztor Bálint a parlamenti eljárásban lévő törénymódosításokról

2018-06-13
16:46
2018-06-13
20:57
Forrás
Pannon RTV
A parlament a vajdasági magyarság és a többi Szerbiában élő nemzeti közösség számára is fontos módosításokat tárgyal meg, amelyek a szabad nyelvhasználatot és a részarányos foglalkoztatást serkentik.

Mintegy másfél éves egyeztetési folyamat eredményeként került a szerb parlament elé a nemzeti tanácsokról szóló törvény módosítása, amely kezdeti formájával ellentétben már elfogadható a magyarság számára is - mondta Pásztor Bálint. Ennek értelmében a kisebbségi önkormányzatok hatáskörei nem csökkennek, egyes esetekben akár bővülhetnek is. A parlament számos más, a vajdasági magyarság és a többi Szerbiában élő nemzeti közösség számára is fontos módosítást tárgyal meg, amelyek a szabad nyelvhasználatot és a részarányos foglalkoztatás serkentését érintik.

A részletekről Pásztor Bálintot, a VMSZ képviselőjét Loboda Árpád kérdezte.

Pásztor Bálint
kisebbség
törvény
nemzeti tanács
Híradó Plusz

Most

10:47, Frissítve: 11:08

Szeretem a nagyszüleimet

A topolyai Családfa elnevezésű civil szervezet képzőművészeti és irodalmi pályázatot hirdet, melynek célja, hogy kiemeljük a nagyszülők fontos szerepét a családban.

Népszerű

Motoros baleset a Majsai úton

Baleset történt szerda este Szabadkán a Majsai úton. A szemtanúk elmondása szerint egy motoros közlekedett Makkhetes irányába, amikor a kanyarban lévő kis utcából egy autó kihajtott elé.

Megnyitottak Szerbia-szerte a Lidl áruházak

A cégóriás olyan termékeket dobott piacra, amelyek eddig Szerbiában nem voltak jelen. A német lánc szerbiai megjelenését már hónapok óta nagy várakozás előzte meg.