Ugrás a tartalomra
Pásztor Bálint nyilatkozik
Pannon RTV

Híradó Plusz: Pásztor Bálint a parlamenti eljárásban lévő törénymódosításokról

2018-06-13
16:46
2018-06-13
20:57
Forrás
Pannon RTV
A parlament a vajdasági magyarság és a többi Szerbiában élő nemzeti közösség számára is fontos módosításokat tárgyal meg, amelyek a szabad nyelvhasználatot és a részarányos foglalkoztatást serkentik.

Mintegy másfél éves egyeztetési folyamat eredményeként került a szerb parlament elé a nemzeti tanácsokról szóló törvény módosítása, amely kezdeti formájával ellentétben már elfogadható a magyarság számára is - mondta Pásztor Bálint. Ennek értelmében a kisebbségi önkormányzatok hatáskörei nem csökkennek, egyes esetekben akár bővülhetnek is. A parlament számos más, a vajdasági magyarság és a többi Szerbiában élő nemzeti közösség számára is fontos módosítást tárgyal meg, amelyek a szabad nyelvhasználatot és a részarányos foglalkoztatás serkentését érintik.

A részletekről Pásztor Bálintot, a VMSZ képviselőjét Loboda Árpád kérdezte.

Pásztor Bálint
kisebbség
törvény
nemzeti tanács
Híradó Plusz

Most

21:29, Frissítve: 21:37

Nagyon komolyan romlik a föld minősége

Az elsivatagosodást bemutató világatlasz új kiadása szerint a népességnövekedés és a fogyasztási szokások változása minden korábbinál nagyobb nyomást gyakorolnak a Föld természeti erőforrásaira.
20:34, Frissítve: 20:42

Indul a Vajdaság Vizei regatta

Már május elején beteltek a helyek a jubiláris 10. Vajdaság Vizei regattára, amelyet június 22-e és július 1-je között tartanak meg.
20:15, Frissítve: 20:24

Aranyérmes a magyar férfi kardcsapat

A magyar férfi kardcsapat aranyérmet nyert az újvidéki Európa-bajnokság csütörtöki zárónapján, miután a fináléban 45-33-ra legyőzte az olasz együttest.
19:05

Đoković a bolgár Dimitrovot verte

Novak Đoković megnyerte nyolcaddöntős mérkőzését is az angliai Queensben megrendezett füves pályás tenisztornán, miután két szettben legyőzte a bolgár Grigor Dimitrovot.

Népszerű

Orbánt fogadja Pásztor István

Orbán Viktor Szabadkán

Megérkezett Szabadkára Orbán Viktor. A magyar miniszterelnök először Pásztor Istvánnal, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökével találkozott a VMSZ székházában.
FIDESZ - KDNP

Országosan tarolt a Fidesz

Országgyűlési választásokat tartottak Magyarországon. Az Index hírportál szerint országosan tarolt a Fidesz, Budapesten pedig a baloldalra szavaztak többen.