Ugrás a tartalomra
Pásztor Bálint nyilatkozik
Pannon RTV

Híradó Plusz: Pásztor Bálint a parlamenti eljárásban lévő törénymódosításokról

2018-06-13
16:46
2018-06-13
20:57
Forrás
Pannon RTV
A parlament a vajdasági magyarság és a többi Szerbiában élő nemzeti közösség számára is fontos módosításokat tárgyal meg, amelyek a szabad nyelvhasználatot és a részarányos foglalkoztatást serkentik.

Mintegy másfél éves egyeztetési folyamat eredményeként került a szerb parlament elé a nemzeti tanácsokról szóló törvény módosítása, amely kezdeti formájával ellentétben már elfogadható a magyarság számára is - mondta Pásztor Bálint. Ennek értelmében a kisebbségi önkormányzatok hatáskörei nem csökkennek, egyes esetekben akár bővülhetnek is. A parlament számos más, a vajdasági magyarság és a többi Szerbiában élő nemzeti közösség számára is fontos módosítást tárgyal meg, amelyek a szabad nyelvhasználatot és a részarányos foglalkoztatás serkentését érintik.

A részletekről Pásztor Bálintot, a VMSZ képviselőjét Loboda Árpád kérdezte.

Pásztor Bálint
kisebbség
törvény
nemzeti tanács
Híradó Plusz

Most

Népszerű

Családi ház égett le Kishegyesen

Leégett a Csőke házaspár családi háza a Deák Ferenc utcában Kishegyesen. Kedden este 17 óra környékén ütött ki a tűz a kazánházában, majd átterjedt a tetőszerkezetre.

Baleset a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Súlyos iskolai balesethez riasztották tegnap kora délután a zentai mentőszolgálatot. Egy kisfiú zuhant le a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola lépcsőjéről, aki súlyos sérüléseket szenvedett.