Ugrás a tartalomra

Hivatalosan is beadta lemondását Novák Katalin

2024.02.12
13:11
Forrás
hirado.hu
Lemondásáról 15 napon belül a parlamentnek is döntenie kell.

Hivatalosan is beadta lemondását Novák Katalin – erről tájékoztatta a volt magyar államfő az Országgyűlés elnökét. Lemondásáról 15 napon belül a parlamentnek is döntenie kell. Amennyiben elfogadják, akkor 30 napon belül a magyar Országgyűlésnek titkos szavazással új köztársasági elnököt kell választania.

Ifj. Lomnici Zoltán a Kossuth Rádióban elmondta, az állam rendes működését nem befolyásolja a köztársasági elnök lemondása. Amíg nem tölti be az új köztársasági elnök a hivatalát, átmenetileg az Országgyűlés elnöke, azaz Kövér László látja el ezt a funkciót - emelte ki az alkotmányjogász.

Mint ismeretes Novák Katalin szombaton jelentette be a magyar közmédia aktuális csatornáján, hogy lemond. A magyar államfő azután jelentette ezt be, hogy közfelháborodást váltott ki azzal a döntésével, hogy kegyelmet adott egy pedofilügyben érintett elítéltnek.

Novák Katalin
hivatalos lemondás
Magyarország

Most

18:56, Frissítve: 20:03

Fújták a harsonát a zentai diákok

Harsona szótól volt hangos a Petőfi Sándor Általános Iskola Zentán. Az intézmény harmadik osztályos tanulói adtak rövid koncertet Szögi István harsonaművész vezetésével.

Népszerű

Érkeznek a kék kukák

Megkezdte a szelektív hulladékgyűjtésre szolgáló kék kukák szétosztását a Szabadkai Köztisztasági és Parkosítási Kommunális Közvállalat a Kér helyi közösség és a Harcosok sorakozója lakótelep egy részén.