Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

„Hogy maguk a polgárok határozzák meg az európai politikát”

2019-05-14
11:25
2019-05-14
17:15
Forrás
Pannon RTV
Miért érdemes részt venni a május 26-i európai parlamenti választáson? Erre a kérdésre is választ kaphattak a résztvevők Szajánban, a Vajdasági Magyar Szövetség lakossági fórumán.

Miért érdemes részt venni a május 26-i európai parlamenti választáson? Milyen módon lehet leadni a szavazatot, és miért fontos az, hogy idén először a vajdasági magyar állampolgárok is szavazhatnak? Egyebek között ezekre a kérdésekre is választ kaphattak a résztvevők Szajánban, a Vajdasági Magyar Szövetség lakossági fórumán. Mészáros Zoltán történész, az MNT tagja előadásában arról is beszélt, hogy milyenek jelenleg az európai politikai viszonyok, továbbá, hogy milyen álláspontot képvisel Magyarország az Európai Unión belül.

Mészáros Zoltán, tag, Magyar Nemzeti Tanács: „A választás a demokrácia ünnepe. A választójog egy olyan jog, amiért évszázadokig harcoltak az emberek. Vannak országok, ahol kötelező szavazni, illetve büntetést fizetnek, ha nem szavaznak, és én azt hiszem, hogy a demokrácia és a hagyomány és azoknak a tisztelete, akik harcoltak a szavazati jogokért, mind-mind oka annak, hogy szavazzunk. De nemcsak ez az oka, hanem az is, hogy az Európai Unió felé egy látható üzenetet küldjünk azzal kapcsolatban, hogy a fontos problémákkal foglalkozzanak, és hogy az emberek érdekeit nézzék, és ne a mai lobbisták és pénzemberek határozzák meg az európai politikát, hanem maguk a polgárok.” 

EP-választás 2019
Szaján
Mészáros Zoltán
M-stúdió

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:05

Civil Akadémia először a határon túl

Első alkalommal rendeztek meg határon túli városban Civil Akadémiát. A Civil Összefogás Fórum és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány szabadkai előadására a belépés ingyenes volt.
15:28, Frissítve: 20:02

Hadivásár Belgrádban

Megkezdődött a Partner 2019. elnevezésű, fegyvereket és katonai felszereléseket felvonultató nemzetközi vásár Belgrádban.

Népszerű

Gyilkosság és öngyilkosság Péterrévén

Vadászpuskával megölt egy nőt, majd magával is végzett egy férfi hétfőn Péterrévén. A mojbecej portál nem hivatalos értesülései szerint a férfi valószínűleg a nő férje volt.