Ugrás a tartalomra

Hogyan alakulnak a mandátumok?

2020.06.25
17:53
2020.06.25
19:26
Forrás
MTI
Kilenc köztársasági parlamenti képviselője lesz a Vajdasági Magyar Szövetségnek a Köztársasági Választási Bizottság jelenlegi adatai szerint.

A Szerb Haladó Párt a voksok 60,84 százalékát szerezte meg a köztársasági választásokon, így 190 képviselőjük lehet a parlamentben.

A voksok 91,42 százalékos feldolgozottsága alapján jutott erre az eredményre a Köztársasági Választási Bizottság.

Az eddigi adatok alapján a szocialistáknak 32, az Aleksandar Šapić vezette listának pedig 11 mandátuma lehet.

Muamer Zukorlićéknak 3, az SZDA Szandzsáknak 2, az Albán Demokrata Alternatíva listának pedig 3 képviselői hely jut az eddigi feldolgozottság alapján.

Mivel több helyen is meg kell ismételni a voksolásokat, a szerbiai választási bizottság egyelőre nem tudja közölni a választások végleges eredményeit.

VMSZ
Vajdasági Magyar Szövetség
Szerb Haladó Párt
Köztársasági Választási Bizottság

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.
16:14, Frissítve: 16:22

Kortárs kiállítás a Kortárs Galériában

Kortárs képzőművészek által adományozott alkotásokból nyílt kiállítás a Kortárs Galériában Szabadkán. Goran Despotovskival, Mihailo Vasiljevićel és a videólinken csatlakozó Részegh Botonddal Nela Tonković beszélgetett.
15:56

Adománydobozt, mobiltelefont is loptak

A szabadkai rendőrkapitányság munkatársai a zombori rendőrséggel együttműködve letartóztatták a 2001-es születésű szabadkai V.P.-t és az 1995-ben született Apatin környéki N.M.-et, minősített lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.