Ugrás a tartalomra
máanyag zacskóba pakol a kasszás
Pannon RTV/Csipak Edvin

Hogyan áll a műanyag zacskó kérdéséhez az Európai Unió?

2020-01-15
13:18
Forrás
www.elobolygonk.hu
Új csomagolási előírások lehetnek.

Az Európai Bizottság fontolgatja a műanyag csomagolások betiltását az EU-ban, a gyártók számára pedig új csomagolási előírásokat határoznának meg. Erről beszélt a Die Weltnek adott interjújában a környezetért és óceánokért felelős európai bizottsági megbízott. A Bloomberg becslése szerint az egyszer használatos műanyagokra vonatkozó tiltás mintegy 10 milliárd dolláros piacot fenyeget. A tiltást egyébként tavaly fogadták el, amely irányelv olyan műanyag termékeket tilt, mint a műanyag evőeszközök, szívószálak, fülpiszkálók.

Az Európai Bizottság ezenfelül azt is vizsgálja, hogyan lehetne az olyan gyártó cégeket, mint a gumiabroncs-gyártók vagy kozmetikai cégek, kötelezni arra, hogy jelentősen lecsökkentsék termékeik mikroműanyag-tartalmát.

műanyag zacskó
Európai Unió
csomagolás
Európai Bizottság

Most

21:24, Frissítve: 21:59

Harry és Meghan lemondott királyi titulusáról

Lemondott királyi titulusáról Harry herceg és felesége, Meghan hercegnő és a továbbiakban egyikük sem lát el hivatalos feladatokat a brit királyi családban - közölte szombat este a Buckingham-palota.
18:51, Frissítve: 18:56

Felkészülési mérkőzést játszott a TSC

Lejátszotta első felkészülési mérkőzését a tavaszi folytatásra a topolyai TSC labdarúgó csapata. Szabó Zoltán együttese a szomszédos, szabadkai Spartacus együttesével 1:1-es döntetlent játszott.

Népszerű

Leégett egy szabadkai autószerelő műhely

Tűz ütött ki ma délelőtt egy autószerelő műhelyben Szabadkán. A Koszovó utcában lévő autószervizben jelentős anyagi kár keletkezett, sérültről azonban nem szólnak a hírek.