Ugrás a tartalomra

Hogyan áll a műanyag zacskó kérdéséhez az Európai Unió?

2020.01.15
13:18
Forrás
www.elobolygonk.hu
Új csomagolási előírások lehetnek.

Az Európai Bizottság fontolgatja a műanyag csomagolások betiltását az EU-ban, a gyártók számára pedig új csomagolási előírásokat határoznának meg. Erről beszélt a Die Weltnek adott interjújában a környezetért és óceánokért felelős európai bizottsági megbízott. A Bloomberg becslése szerint az egyszer használatos műanyagokra vonatkozó tiltás mintegy 10 milliárd dolláros piacot fenyeget. A tiltást egyébként tavaly fogadták el, amely irányelv olyan műanyag termékeket tilt, mint a műanyag evőeszközök, szívószálak, fülpiszkálók.

Az Európai Bizottság ezenfelül azt is vizsgálja, hogyan lehetne az olyan gyártó cégeket, mint a gumiabroncs-gyártók vagy kozmetikai cégek, kötelezni arra, hogy jelentősen lecsökkentsék termékeik mikroműanyag-tartalmát.

műanyag zacskó
Európai Unió
csomagolás
Európai Bizottság

Most

17:09

Izrael ugyanúgy folytatja

Amerika azt üzente Izraelnek, hogy vigyázzon, mert elveszítheti a nemzetközi támogatást, ha nem enyhít álláspontján a gázai háborúval kapcsolatban.
16:46, Frissítve: 17:28

Nem ad okot aggodalomra a Tisza vízállása

A reggel mért adatok szerint 492 centiméter volt a Tisza vízszintje a hivatalos zentai vízmércénél. Ez nagyjából 150 centiméterrel magasabb az ebben az időszakban átlagosan mért vízállásokhoz képest.
15:56

Mit mond Amerika?

Sürgősen folytatni kell a dinárhasználatot tiltó prištinai rendeletről szóló egyeztetést - közölte az amerikai külügyminisztérium.

Népszerű