Ugrás a tartalomra
TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/ nr

Hogyan javíthat az életünkön a fogyasztóvédelmi törvény javaslata?

2021.09.07
13:33
Forrás
Tanjug
Amennyiben megszavazza a szerbiai parlament a fogyasztóvédelmi törvény javaslatát, létrehoznak majd egy ún Ne hívj! adatbázist.

Nehezebben ejtenek át bennünket a jövőben a mesterek, és nem zaklatnak minket a telefonos értékesítők, amennyiben elfogadja a szerbiai parlament a fogyasztóvédelmi törvény javaslatát. Az újdonságok között, amit a tervezet magában foglal, megtalálható az ún. Ne hívj! adatbázis megalakítása, amely azokat a személyeket tartalmazza majd, akik nem szeretnék, ha hívogatnák őket a telefonos értékesítő ügynökök. Újdonság még, hogy azoknak a mestereknek, akik 5 ezer dinár feletti szolgáltatást végeznek, kötelező lenne előszámlát adniuk, amelyet az ügyfélnek írásban kellene elfogadnia. A fogyasztóvédelmi törvény javaslata a szabálysértési eljárás bevezetését is tartalmazza az enyhébb szabálysértések esetében.

fogyasztóvédelem
fogyasztóvédelmi törvény
törvényjavaslat
szerbiai parlament

Most

18:19, Frissítve: 20:23

Reök Iván nyomában

100 éve hunyt el Reök Iván vízügyi mérnök, királyi főmérnök, a szegedi Reök-palota építtetője, tulajdonosa, földbirtokos, aki Szeged és Horgos életében is nagy szerepet játszott.

Népszerű

Elindult a szerbiai e-Agrar portál

A termelők az online felületen módosíthatják gazdaságuk adatait, megújíthatják az előző évben leadott információkat, de a támogatások igénylésére is itt lesz lehetőség.