Ugrás a tartalomra

Holnap Dačić–Pásztor találkozó Szabadkán

2012.07.15
19:25
Szabadkán holnap tárgyal a Szerbiai Szocialista Párt vezetője, Ivica Dačić a Vajdasági Magyar Szövetség elnökével, Pásztor Istvánnal
Szabadkán holnap tárgyal a Szerbiai Szocialista Párt vezetője, Ivica Dačić a Vajdasági Magyar Szövetség elnökével, Pásztor Istvánnal. A kormányalakító szerint függetlenül attól, hogy a magyar párt támogatja-e az új többséget vagy nem, szeretné tájékoztatni a VMSZ-t a kormány programjáról és céljairól. A Szerb Haladó Párt, a Szerbiai Szocialista Párt és a Szerbia Egyesült Régiói kormánya csak akkor lehet az Európai Unió és a Nyugat számára is szalonképes, ha a nemzeti közösségek pártjai is támogatják az új hatalmi többséget. Ezért találkozik már másodszor Ivica Dačić, a Szerbiai Szocialista Párt elnöke Pásztor Istvánnal, a VMSZ elnökével. httpv://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=ozkVQN9zzjs A Köztársasági Parlamentben ugyanis 5 képviselővel már meg is alakult a magyar frakció. A számokat tekintve már meg van a kormánytöbbség, a magyarok támogatása viszont jól jönne a kormánynak. Pásztor István korábban azt mondta, a VMSZ nem kíván részt venni a haladó-szocialista-régiós többségű kormány munkájában. Ivica Dačić a szocialista pártvezér ettől függetlenül mégis tárgyal Pásztorral. „Hétfőn tárgyalok Pásztor Istvánnal. Az én elképzelésem az, hogy ismertetem az új szerbiai kormány programját és céljait, függetlenül attól, hogy ők része lesznek a parlemnti többségnek, vagy nem” – mondta Dačić. Hozzátette még: a többi párttal is megbeszéléseket folytat. Ezek szerint mindenképp számít valamely kisebbségi párt támogatására. Elemzők szerint egyébként a VMSZ-nek úgy kellene cselekednie, mint a horvátországi szerbeknek. Ők ugyanis mindig az éppen hatalmon lévő koalíciót támogatják a horvát parlamentben. Így próbálják a szerb közösség jogait érvényesíteni. Pásztor István, a VMSZ vezetője Szabadkán, a Magyar Házban tárgyal a kormányalakító Ivica Dačićtyal. Az illetékesek holnap 11 órára ígértek sajtótájékoztatót. Akkor kiderül, hogy a szocialisták vezérének sikerült-e meggyőzni a kormány támogatásáról a magyar párt vezetőjét.
Szabadka
találkozó
Ivica Dačić
Pásztor István

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.