Ugrás a tartalomra
Töntetők hétfőn reggel Hongkongban
Tanjug/AP/Vincent Thian

A hongkongi kormányzó nem mond le, a tüntetők általános sztrájkot hirdettek

2019-08-05
10:50
2019-08-05
11:01
Forrás
MTI
Carrie Lam hongkongi kormányzó szerint a hónapok óta tartó tüntetéshullám fenyegetést jelent az „egy ország, két rendszer” elvére, valamint Hongkong fejlődésére és stabilitására.

 A városban a tüntetők általános sztrájkra szólították fel a lakosságot. Hétfő kora reggeltől közlekedést megbénító akciókba kezdtek, egyebek mellett különféle tárgyakkal, például tűzoltókészülékekkel akadályozták a vonatajtók zárását és barikádokat építettek az autóutakon.

A tüntetők a kiadatási törvény módosítását ellenzik. Ez lehetővé tenné, hogy az egyébként különleges közigazgatási státust élvező Hongkong olyan feleknek - köztük Kínának és Tajvannak - adhasson ki gyanúsítottakat, amelyekkel eddig nem volt kiadatási egyezménye. A tervezet ellenzői attól tartanak, hogy Peking visszaélne a lehetőséggel, és a politikai menekültek ellen használná fel.

Honkong

Most

20:55, Frissítve: 21:08

Hogyan mézelt idén az akác?

Augusztus eleje a méhészek számára a termelési év végét jelenti. A számvetés ideje ez, amikor már a jövő évre is gondolni kell.
16:00, Frissítve: 18:08

Lombok alatt a strandon 8.0

Befejeződött a nyolcadik Lombok alatt a strandon elnevezésű rendezvény Újvidéken. Célja a kisebbségi sajtó, kultúrák és közösségek népszerűsítése, elsősorban nyelvek tanulásán keresztül.

Népszerű

Ítéletidő Bácskában

Szabadkát nem sokkal 20 óra előtt érte el a vihar. Egyes helyi közösségekben nagy mennyiségű jég esett.