Ugrás a tartalomra

Hoppál Péter: Nem áldozzuk fel a magyar kultúrát a pillanatnyi érdekeknek

2018.01.12
20:12
2024.03.19
08:52
Forrás
Pannon RTV
Bármerre is sodor bennünket a történelem, a magyar nyelv és kultúra összeköt bennünket és identitásképző elemként hat ránk már kisgyermekkortól - fogalmazott Hoppál Péter.

A magyar kultúráért felelős államtitkár kifejtette, Magyarország jelenlegi kormánya mindent megtett azért, hogy az állami támogatásokat megsokszorozza. Az államtitkár hozzátette, különleges üzenete van a magyar kultúra napjának 2018 januárjában, hiszen a körülöttünk levő Európa azt sugározza önmagáról, hogy elfelejti érdekeit, identitását, kulturális gyökereit.     

Hoppál Péter, magyar kultúráért felelős államtitkár: „Ezzel szemben a közép-európia nemzetek Magyarországgal az élen, talán mondhatjuk, hogy Magyarország vezetésével és iránymutatásával arra szövetkeztünk, hogy mi szembeszegülünk ezzel az állásponttal, nem vagyunk hajlandóak külső diktátumra és mindenféle kívülről irányított népvándorlás előtti meghajlásként saját identitásunkat feladni. Nem véletlenül alakult ki ezredév távlatában az a kulturális közösség, amelyre mi építkezünk, és amelynek a fundamentumában gyökerezünk. Mi a magyar kultúrát, mint egy kultúrnemzet, annak megtartását fontosnak tartjuk, és nem áldozzuk fel pillanatnyi érdekeknek és nem tartjuk elfogadhatónak, hogy feladjuk kultúránkat, önön identitásunkat, kereszténységünket azért, mert valakik kívülről ezt jónak látják.”

Hoppál Péter
magyar kultúráért felelős államtitká
Zenta

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.