Ugrás a tartalomra
Szent István-szobor Horgoson
Pannon RTV/Molnár Ádám

Horgoson is megkoszorúzták a Szent István-szobrot

2019-08-20
15:39
2019-08-20
16:36
Forrás
Pannon RTV
Idén is a horgosi Szent István-szobornál ünnepelték az államalapítást a Magyar Mozgalom képviselői.

Az eseményen Józsa László, elnökségi tag mondott ünnepi beszédet. A képviselők elhelyezték az emlékezés virágát is a mellszobornál.

Koszorúzás

A Himnusz eléneklésével vette kezdetét a Magyar Mozgalom ünnepi megemlékezése Horgoson, majd Józsa László, elnökségi tag tartott ünnepi beszédet. Szent István király és Koppány viszonyát taglalta, továbbá kitért a vajdasági magyar politikai érdekképviselet szükségességére, valamint a mai politika működési elve megváltoztatásának fontosságát hangsúlyozta: „Rövid távon ugyan el lehet rejteni azt, hogy kevesen vagyunk, el lehet rejteni azt, hogy erőtlenek vagyunk, azonban hosszútávon ez nem hoz eredményeket. Hosszú távon csak az hozhat eredményt, ami 1990-től volt a vajdasági magyar politikum működési elve.”

Koszorú a talpazatnál

Joó-Horti Lívia, a Magyar Mozgalom társelnöke elmondta, párbeszédre van szükség a vajdasági magyar közösségen belül. Leszögezte továbbá, hogy vegyes érzések kavarognak ilyenkor az emberben. „Egyrészt örülök, hogy még itt vagyunk és tudtunk koszorúzni. Másrészt nyilván rossz érzések is kavarognak bennem, hiszen jól látjuk a nemzettest agóniáját itt a Vajdaságban, azt az elköltözési tömeget, ami gyakorlatilag véglegesítetten akarja elhagyni, illetve hagyta el a szülőföldet” - mondta a társelnök.

A beszédet a hagyományos koszorúzás követte, ahol a képviselők a mellszobornál elhelyezték az emlékezés virágát.

Horgos
Szent István
szobor
koszorúzás
Magyar Mozgalom

Most

16:23

Hollandia nyerte a női kézilabda vb-t

Hollandia győzelmével zárult a Japánban zajló női kézilabda-világbajnokság, miután Danick Snelderék a rendkívül izgalmas fináléban 30–29-re legyőzték Spanyolországot.
16:14, Frissítve: 16:19

Kalandos kirándulás és ajándékok

Nem mindennapi utazásban volt ma részük az érdeklődőknek a Télapóval, ugyanis a Szerbiai Vasutak egy újévi hangulatba öltöztetett szerelvényt indított a Szabadka-Palics útvonalon, oda-vissza.

Népszerű

Megállapodott a kormány és a Szerbiai Posta

Aláírták a megállapodást a posta munkásainak képviselői, a cég vezetősége és a kormány illetékesei, amellyel megvalósulnak a foglalkoztatottak fizetésemelés iránti igényei.