Ugrás a tartalomra
Szent István-szobor Horgoson
Pannon RTV/Molnár Ádám

Horgoson is megkoszorúzták a Szent István-szobrot

2019-08-20
15:39
2020-03-15
10:22
Forrás
Pannon RTV
Idén is a horgosi Szent István-szobornál ünnepelték az államalapítást a Magyar Mozgalom képviselői.

Az eseményen Józsa László, elnökségi tag mondott ünnepi beszédet. A képviselők elhelyezték az emlékezés virágát is a mellszobornál.

Koszorúzás

A Himnusz eléneklésével vette kezdetét a Magyar Mozgalom ünnepi megemlékezése Horgoson, majd Józsa László, elnökségi tag tartott ünnepi beszédet. Szent István király és Koppány viszonyát taglalta, továbbá kitért a vajdasági magyar politikai érdekképviselet szükségességére, valamint a mai politika működési elve megváltoztatásának fontosságát hangsúlyozta: „Rövid távon ugyan el lehet rejteni azt, hogy kevesen vagyunk, el lehet rejteni azt, hogy erőtlenek vagyunk, azonban hosszútávon ez nem hoz eredményeket. Hosszú távon csak az hozhat eredményt, ami 1990-től volt a vajdasági magyar politikum működési elve.”

Koszorú a talpazatnál

Joó-Horti Lívia, a Magyar Mozgalom társelnöke elmondta, párbeszédre van szükség a vajdasági magyar közösségen belül. Leszögezte továbbá, hogy vegyes érzések kavarognak ilyenkor az emberben. „Egyrészt örülök, hogy még itt vagyunk és tudtunk koszorúzni. Másrészt nyilván rossz érzések is kavarognak bennem, hiszen jól látjuk a nemzettest agóniáját itt a Vajdaságban, azt az elköltözési tömeget, ami gyakorlatilag véglegesítetten akarja elhagyni, illetve hagyta el a szülőföldet” - mondta a társelnök.

A beszédet a hagyományos koszorúzás követte, ahol a képviselők a mellszobornál elhelyezték az emlékezés virágát.

Horgos
szobor
koszorúzás
Magyar Mozgalom
Szent István

Most

21:44

Szombaton is extrém lesz az UV-sugárzás

8,3-as, extrém UV-B-sugárzás várható - közölte a magyar Országos Meteorológiai Szolgálat. Ilyenkor normál bőrtípusnál már 15-20 perc napon tartózkodás esetén is bőrpír keletkezhet.
19:08, Frissítve: 19:23

Orbán Viktor: Jó évet zár a V4

Jónak nevezte a Visegrádi Együttműködés (V4) országainak elmúlt egy évét Orbán Viktor magyar miniszterelnök ma Varsóban, a kormányfők csúcstalálkozóját követő sajtótájékoztatón.

Népszerű