Ugrás a tartalomra

A horvát kormány nem áll el követeléseitől

2016.07.21
11:31
A horvát kormány nem tett engedményeket Szerbia irányába azzal, hogy beleegyezett a 23-as és a 24-es csatlakozási fejezetek megnyitásába - jelentette ki Tihomir Orešković
A horvát kormány nem tett engedményeket Szerbia irányába azzal, hogy beleegyezett a 23-as és a 24-es csatlakozási fejezetek megnyitásába - jelentette ki Tihomir Orešković. A horvát miniszterelnök hozzátette, hisz abban, hogy megoldódik az a szerbiai törvény körüli vita, amely lehetővé teszi, hogy Szerbiában olyan feltételezett háborús bűnösöket állítsanak bíróság elé, akik Bosznia-Hercegovinában vagy Horvátországban, az ott élő szerbek rovására követtek el bűntetteket. Ez Horvátország számára elfogadhatatlan. Orešković kiemelte, hogy Belgrád feladatai a csatlakozási folyamatban jól átláthatóak. Ezért reméli, hogy az ország ennek eleget is tesz. A horvát kormány kedden egy bizottságot állított fel, amely feladata hogy kövesse, Szerbia milyen lépéseket tesz a 23-as és 24-es csatlakozási fejezetek megvalósításáért. A horvát politikus hangsúlyozta, reméli Szerbia eleget tesz a feladatainak és ezáltal az Európai Unió tagjává válik. Nem csak Horvátország, hanem mindannyiunk érdeke, hogy Szerbia, Bosznia és a régió országai EU taggá váljanak - tette hozzá. (Szerbiai RTV)
Szerbia
Tihomir Orešković
EU csatlakozási fejezetek

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.