Ugrás a tartalomra

A horvát kormány nem áll el követeléseitől

2016.07.21
11:31
A horvát kormány nem tett engedményeket Szerbia irányába azzal, hogy beleegyezett a 23-as és a 24-es csatlakozási fejezetek megnyitásába - jelentette ki Tihomir Orešković
A horvát kormány nem tett engedményeket Szerbia irányába azzal, hogy beleegyezett a 23-as és a 24-es csatlakozási fejezetek megnyitásába - jelentette ki Tihomir Orešković. A horvát miniszterelnök hozzátette, hisz abban, hogy megoldódik az a szerbiai törvény körüli vita, amely lehetővé teszi, hogy Szerbiában olyan feltételezett háborús bűnösöket állítsanak bíróság elé, akik Bosznia-Hercegovinában vagy Horvátországban, az ott élő szerbek rovására követtek el bűntetteket. Ez Horvátország számára elfogadhatatlan. Orešković kiemelte, hogy Belgrád feladatai a csatlakozási folyamatban jól átláthatóak. Ezért reméli, hogy az ország ennek eleget is tesz. A horvát kormány kedden egy bizottságot állított fel, amely feladata hogy kövesse, Szerbia milyen lépéseket tesz a 23-as és 24-es csatlakozási fejezetek megvalósításáért. A horvát politikus hangsúlyozta, reméli Szerbia eleget tesz a feladatainak és ezáltal az Európai Unió tagjává válik. Nem csak Horvátország, hanem mindannyiunk érdeke, hogy Szerbia, Bosznia és a régió országai EU taggá váljanak - tette hozzá. (Szerbiai RTV)
Szerbia
Tihomir Orešković
EU csatlakozási fejezetek

Most

18:19, Frissítve: 20:23

Reök Iván nyomában

100 éve hunyt el Reök Iván vízügyi mérnök, királyi főmérnök, a szegedi Reök-palota építtetője, tulajdonosa, földbirtokos, aki Szeged és Horgos életében is nagy szerepet játszott.

Népszerű

Elindult a szerbiai e-Agrar portál

A termelők az online felületen módosíthatják gazdaságuk adatait, megújíthatják az előző évben leadott információkat, de a támogatások igénylésére is itt lesz lehetőség.