Ugrás a tartalomra

A Horvát Nemzeti Tanács küldöttségét fogadta Dr. Pásztor Bálint

2020.10.01
14:41
2021.03.12
09:47
Forrás
Pannon RTV
A horvát kisebbségi önkormányzat elnöke, Jasna Vojnić ismertette a szabadkai Városi Képviselő-testület elnöke előtt a nemzeti tanács eddigi tevékenységét és munkáját.

Szó volt a horvát közösség számára kiemelten fontos eredményekről is. A találkozón beszéltek azokról a kihívásokról és gondokról, amelyekkel a horvát közösség szembesül a Horvát Nemzeti Tanács hatáskörébe tartozó területeken. Ilyenek az oktatás, a tájékoztatás, a művelődés és a hivatalos nyelvhasználat. A küldöttség tagjai pozitív eredményekről is beszámoltak, például arról, hogy az iskolákban már 18 éve létezik horvát tannyelvű oktatás. Dr. Pásztor Bálint elmondta, miután megismerte a szabadkai horvát közösség problémáit azokon a területeken, amelyekről a nemzeti tanács gondoskodik, lépéseket tesz majd a nemzeti kisebbségek – ezzel együtt a horvát nemzeti közösség – gondjainak megoldása érdekében.

Jasna Vojnić
horvát
Szabadka
Horvát Nemzeti Tanács

Most

15:33, Frissítve: 16:48

Ünnep a Pannon RTV-ben

Ünnepi műsorokkal, filmekkel várja a Pannon Televízió a nézőket a húsvéti ünnepek alatt. Nem csak a tévé, a Pannon Rádió és a Szabadkai Magyar Rádió is színes műsorokkal készült a hallgatóknak.

Népszerű