Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A Horvát Nemzeti Tanács küldöttségét fogadta Dr. Pásztor Bálint

2020.10.01
14:41
2021.03.12
09:47
Forrás
Pannon RTV
A horvát kisebbségi önkormányzat elnöke, Jasna Vojnić ismertette a szabadkai Városi Képviselő-testület elnöke előtt a nemzeti tanács eddigi tevékenységét és munkáját.

Szó volt a horvát közösség számára kiemelten fontos eredményekről is. A találkozón beszéltek azokról a kihívásokról és gondokról, amelyekkel a horvát közösség szembesül a Horvát Nemzeti Tanács hatáskörébe tartozó területeken. Ilyenek az oktatás, a tájékoztatás, a művelődés és a hivatalos nyelvhasználat. A küldöttség tagjai pozitív eredményekről is beszámoltak, például arról, hogy az iskolákban már 18 éve létezik horvát tannyelvű oktatás. Dr. Pásztor Bálint elmondta, miután megismerte a szabadkai horvát közösség problémáit azokon a területeken, amelyekről a nemzeti tanács gondoskodik, lépéseket tesz majd a nemzeti kisebbségek – ezzel együtt a horvát nemzeti közösség – gondjainak megoldása érdekében.

Jasna Vojnić
horvát
Szabadka
Horvát Nemzeti Tanács

Most

18:48, Frissítve: 18:58

Kiderült, mi okozhatta a budapesti kórháztüzet

Tűz ütött ki vasárnap reggel a budapesti Szent Imre kórházban, a lángokat a tűzoltók kora délelőttre eloltották. A tűzben egy ember meghalt. A kórház sürgősségi osztálya átmenetileg nem fogad betegeket.
13:55

Választásokra készül Szerbia

Február 15-én írják ki a köztársasági parlamenti és az önkormányzati választásokat Szerbiában - nyilatkozta Ivica Dačić. Önkormányzati választásokat egyébként nem mindenhol tartanak, de például Belgrádban igen - tette hozzá.

Népszerű

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.