Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A Horvát Nemzeti Tanács küldöttségét fogadta Dr. Pásztor Bálint

2020.10.01
14:41
2021.03.12
09:47
Forrás
Pannon RTV
A horvát kisebbségi önkormányzat elnöke, Jasna Vojnić ismertette a szabadkai Városi Képviselő-testület elnöke előtt a nemzeti tanács eddigi tevékenységét és munkáját.

Szó volt a horvát közösség számára kiemelten fontos eredményekről is. A találkozón beszéltek azokról a kihívásokról és gondokról, amelyekkel a horvát közösség szembesül a Horvát Nemzeti Tanács hatáskörébe tartozó területeken. Ilyenek az oktatás, a tájékoztatás, a művelődés és a hivatalos nyelvhasználat. A küldöttség tagjai pozitív eredményekről is beszámoltak, például arról, hogy az iskolákban már 18 éve létezik horvát tannyelvű oktatás. Dr. Pásztor Bálint elmondta, miután megismerte a szabadkai horvát közösség problémáit azokon a területeken, amelyekről a nemzeti tanács gondoskodik, lépéseket tesz majd a nemzeti kisebbségek – ezzel együtt a horvát nemzeti közösség – gondjainak megoldása érdekében.

Jasna Vojnić
horvát
Szabadka
Horvát Nemzeti Tanács

Most

20:58

Újabb melegrekord dőlt meg

Ismét megdőlt a magyarországi napi melegrekord; Bács-Kiskun megyében csaknem 40 fokot is mértek - közölte a magyar Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-oldalán.
18:38

Átadták a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat

Átadták Budapesten a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat a Budavári Palotában. Az elismeréseket a kitüntetettek Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkártól vehették át. A díjazottak között három vajdasági művelődési egyesület is van.
16:48

„Hős anyák" kerestetnek

Az orosz kormány újra bevezette a sztálini „Hős anya" kitüntetést, amely szerint egymillió rubel (átszámolva majdnem kétmillió dinár) értékű jutalom jár azoknak a nőknek, akik legalább tíz gyereket szülnek.

Népszerű