Ugrás a tartalomra

Horvát Tímea: Kapnak csomagot azok a jogosultak, akik előzőleg kimaradtak

2020.06.15
17:13
2020.06.15
20:31
Forrás
Pannon RTV
Mintegy 1200 szabadkai és Szabadka környéki kisnyugdíjas kap segélycsomagot a jövő héten a VMSZ szabadkai szervezetének és támogatóinak köszönhetően - mondta el Horvát Tímea.

Korábban Bogdan Laban polgármester úgy nyilatkozott, hogy minden kisnyugdíjas megkapta a segélycsomagot Szabadkán. Ennek ellenére több mint ezren jelezték, hogy bár jogosultak a segélyre, hiszen nyugdíjuk kevesebb, mint 30 ezer dinár, mégsem kapták meg az élelmiszercsomagot. Horvát Tímea elmondta, hogy mivel az önkormányzat az elmúlt két héten nem orvosolta a mulasztását, ezért most a Vajdasági Magyar Szövetség szponzorok segítségével teszi meg ezt. A VMSZ szabadkai szervezetének elnöke hozzátette, hogy azért a jövő héten kézbesítik a csomagokat, hogy arra a kampányidőszak után kerüljön sor.

fotó: Pannon RTV/Tímár Zsolt

Horvát Tímea, szabadkai elnök, VMSZ: „Megengedhetetlen az, hogy a polgármester, Bogdan Laban kijelenti, hogy minden kisnyugdíjas, aki jogosult volt rá, megkapta a nyugdíjas csomagot, az emberek pedig segítségért fordultak a Vajdasági Magyar Szövetséghez, illetve nekünk jelezték, hogy bizony még nem kapták meg. A mi felhívásunkra 1100-1200 ember jelentkezett. Két hetes határidőt adtunk, ami lejárt a polgármester számára, hiszen a város többi lakosaival egyenrangú polgárok a nyugdíjasok, ezért ugyanúgy meg kell, hogy kapják a nyugdíjas csomagot. A mai napig ez nem történt meg. Mi, a Vajdasági Magyar Szövetség, álljuk a szavunkat, és el szeretném mondani, hogy a szponzoroknak köszönhetően, a hátam mögött 1200 élelmiszer csomag van, ami kiosztásra kerül. Arra szeretném kérni a kisnyugdíjasokat, hogy azok, akik nálunk jelentkeztek a terepi megbízottakon keresztül, azok a jövő hét folyamán meg fogják kapni kedden, szerdán ezeket a csomagokat. A VMSZ aktivistái fel fogják őket keresni. Azért nem osztjuk kampányidő alatt, mert a Vajdasági Magyar Szövetség sosem vásárolt szavazatokat, sosem élt olyan eszközökkel, hogy csomagokat osszon. Ezt is azért tesszük, mert az embereknek megígértük, jogosultak rá, és ami az önkormányzat mulasztása volt, illetve a Bogdan Laban által vezetett önkormányzat mulasztása volt, azt így szeretnénk most egy kicsit ezúton is kompenzálni azok számára, akik tényleg jogosultak ezekre a csomagokra.”

csomagosztás
Választások 2020
Horvát Tímea
Bogdan Laban

Most

16:14, Frissítve: 16:22

Kortárs kiállítás a Kortárs Galériában

Kortárs képzőművészek által adományozott alkotásokból nyílt kiállítás a Kortárs Galériában Szabadkán. Goran Despotovskival, Mihailo Vasiljevićel és a videólinken csatlakozó Részegh Botonddal Nela Tonković beszélgetett.
15:56

Adománydobozt, mobiltelefont is loptak

A szabadkai rendőrkapitányság munkatársai a zombori rendőrséggel együttműködve letartóztatták a 2001-es születésű szabadkai V.P.-t és az 1995-ben született Apatin környéki N.M.-et, minősített lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.