Ugrás a tartalomra

Horvátország elvárja, hogy pozitívan értékeljék a schengeni csatlakozását

2019.07.05
08:29
2019.07.05
08:38
Forrás
MTI
Horvátország megvédi az Európai Unió határait, ezért elvárja, hogy az EU pozitívan értékelje az ország schengeni övezethez való csatlakozását - jelentette ki Kolinda Grabar-Kitarović.

A horvát államfő Karlovac megyében tárgyalt helyi vezetőkkel az illegális migrációról és a határokon kialakult helyzetről. Kitarović újságíróknak elmondta, naivitás volt a 2015-ös migránshullám átengedése, ahogy fogalmazott: a problémát máshol kell kezelni ahelyett, hogy pénzt költünk a katonakorú migránsokról való gondoskodásra. Hozzátette, Horvátország továbbra is teljesíti a a schengeni övezethez való csatlakozás feltételeit, de ebben a folyamatban elvárja az EU segítségét is.

A Görögországból Macedónián, Szerbián és Magyarországon át Közép-Európa más országaiba vezető, úgynevezett balkáni migrációs útvonal "lezárása" óta a menedékkérők alternatív útvonalon - Bosznia-Hercegovina, Horvátország és Szlovénia érintésével - igyekeznek eljutni Nyugat-Európába. A horvát-boszniai határon mindennaposak a határsértések.

Kolinda Grabar Kitarovic
schengeni határ
migráció

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.