Ugrás a tartalomra
http://www.vojvodina.gov.rs/

Horvátország hivatalosan tiltakozott Szerbiánál egy emléktábla avatása miatt

2019-11-08
19:09
Forrás
MTI
Horvátország tiltakozó jegyzéket küldött Szerbiának, mert Újvidéken, a hadsereg napja alkalmából pénteken tartott szerb megemlékezésen emléktáblát avattak Mladen Bratić egykori tábornoknak.

Bratić volt a kelet-horvátországi Vukovár elleni 1991-es hadműveletek parancsnoka. A horvát külügyminisztérium közleményében kiemelte, hogy Horvátország számára elfogadhatatlan a szerb hatóságok lépése. Közleményükben azt írták: ez egy újabb olyan lépése a szerb védelmi minisztériumnak és a szerb hadseregnek, amellyel kigúnyolja a háborús bűnök, az etnikai tisztogatások, valamint a 20. századi népirtások áldozatait. 

Horvátország
tiltakozás
emléktábla

Most

12:29, Frissítve: 12:56

Hogyan védekezzünk a kánikula ellen?

Az idei év legmelegebb napja előtt állunk. Ma bőven 30 fok felett lesz a hőmérséklet. Holnap is folytatódik a kánikula, szombat este azonban markáns hidegfront érkezik, záporokkal, zivatarokkal.

Népszerű

Megtalálták csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.