Ugrás a tartalomra
http://www.vojvodina.gov.rs/

Horvátország hivatalosan tiltakozott Szerbiánál egy emléktábla avatása miatt

2019-11-08
19:09
Forrás
MTI
Horvátország tiltakozó jegyzéket küldött Szerbiának, mert Újvidéken, a hadsereg napja alkalmából pénteken tartott szerb megemlékezésen emléktáblát avattak Mladen Bratić egykori tábornoknak.

Bratić volt a kelet-horvátországi Vukovár elleni 1991-es hadműveletek parancsnoka. A horvát külügyminisztérium közleményében kiemelte, hogy Horvátország számára elfogadhatatlan a szerb hatóságok lépése. Közleményükben azt írták: ez egy újabb olyan lépése a szerb védelmi minisztériumnak és a szerb hadseregnek, amellyel kigúnyolja a háborús bűnök, az etnikai tisztogatások, valamint a 20. századi népirtások áldozatait. 

Horvátország
Szerbia
tiltakozás
emléktábla

Most

08:30

Fucsovics a legjobb 32-ben

Fucsovics Márton a 32 közé jutott a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokságon, miután szerdán a második fordulóban jobbnak bizonyult az olasz Jannik Sinnernél.
08:14

Ma van a magyar kultúra napja

Színházi előadásokkal, díjátadókkal, koncertekkel, kiállításokkal, könyvbemutatókkal, irodalmi és zenei estekkel is ünneplik ma országszerte és a határokon túl is a magyar kultúra napját.

Népszerű

Leégett egy szabadkai autószerelő műhely

Tűz ütött ki ma délelőtt egy autószerelő műhelyben Szabadkán. A Koszovó utcában lévő autószervizben jelentős anyagi kár keletkezett, sérültről azonban nem szólnak a hírek.

Fájjon-e a feje annak, akinek régi autója van?

A légszennyezés a mindennapok legégetőbb problémája lett. A címlapok, az újságok vezető cikkei mind erről szólnak a szerb sajtóban is. Nap mint nap újabbnál újabb intézkedéseket fogalmaznak meg.