Ugrás a tartalomra

Horvátország leváltja bosznia-hercegovinai nagykövetét

2019.01.11
16:08
Forrás
MTI
Erre azért kerül sor, mert a külügyminisztérium tudta nélkül részt vett Banja Lukán a boszniai Szerb Köztársaság napjának ünneplésén - mondta Marija Pejcinović Buri külügyminiszter.

Ivan Del Vechija nagykövetet csütörtökön hazarendelték konzultációra. A horvát külügyminiszter azt mondta, kellemetlen meglepetésként érte, hogy látta Del Vechiját a szerb köztársaság napjának ünneplésén, amelyet a boszniai alkotmánybíróság 2016-ban alaptörvény-ellenesnek nyilvánított. Szavai szerint, amikor meglátta a fotókon, első gondolata az volt, hogy odaszerkesztették. Horvátországban az is óriási felháborodást keltett, hogy ugyanezen a rendezvényen posztumusz elismerésben részesítették a Horvátországban háborús bűnökért 15 évre ítélt Slavko Lisicát, a Jugoszláv Néphadsereg egykori tisztjét

Horvátország

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.