Ugrás a tartalomra
Tanjug/Szerb Kormány

Horvátország leváltja bosznia-hercegovinai nagykövetét

2019-01-11
16:08
Forrás
MTI
Erre azért kerül sor, mert a külügyminisztérium tudta nélkül részt vett Banja Lukán a boszniai Szerb Köztársaság napjának ünneplésén - mondta Marija Pejcinović Buri külügyminiszter.

Ivan Del Vechija nagykövetet csütörtökön hazarendelték konzultációra. A horvát külügyminiszter azt mondta, kellemetlen meglepetésként érte, hogy látta Del Vechiját a szerb köztársaság napjának ünneplésén, amelyet a boszniai alkotmánybíróság 2016-ban alaptörvény-ellenesnek nyilvánított. Szavai szerint, amikor meglátta a fotókon, első gondolata az volt, hogy odaszerkesztették. Horvátországban az is óriási felháborodást keltett, hogy ugyanezen a rendezvényen posztumusz elismerésben részesítették a Horvátországban háborús bűnökért 15 évre ítélt Slavko Lisicát, a Jugoszláv Néphadsereg egykori tisztjét

Horvátország

Most

Népszerű

Családi ház égett le Kishegyesen

Leégett a Csőke házaspár családi háza a Deák Ferenc utcában Kishegyesen. Kedden este 17 óra környékén ütött ki a tűz a kazánházában, majd átterjedt a tetőszerkezetre.

Baleset a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Súlyos iskolai balesethez riasztották tegnap kora délután a zentai mentőszolgálatot. Egy kisfiú zuhant le a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola lépcsőjéről, aki súlyos sérüléseket szenvedett.