Ugrás a tartalomra
Tanjug/Szerb Kormány

Horvátország leváltja bosznia-hercegovinai nagykövetét

2019-01-11
16:08
Forrás
MTI
Erre azért kerül sor, mert a külügyminisztérium tudta nélkül részt vett Banja Lukán a boszniai Szerb Köztársaság napjának ünneplésén - mondta Marija Pejcinović Buri külügyminiszter.

Ivan Del Vechija nagykövetet csütörtökön hazarendelték konzultációra. A horvát külügyminiszter azt mondta, kellemetlen meglepetésként érte, hogy látta Del Vechiját a szerb köztársaság napjának ünneplésén, amelyet a boszniai alkotmánybíróság 2016-ban alaptörvény-ellenesnek nyilvánított. Szavai szerint, amikor meglátta a fotókon, első gondolata az volt, hogy odaszerkesztették. Horvátországban az is óriási felháborodást keltett, hogy ugyanezen a rendezvényen posztumusz elismerésben részesítették a Horvátországban háborús bűnökért 15 évre ítélt Slavko Lisicát, a Jugoszláv Néphadsereg egykori tisztjét

Horvátország

Most

Népszerű

Jövő hétvégétől nyári időszámítás

Az Európai Bizottság eredeti javaslata értelmében idén állították volna át utoljára az órákat az EU-ban, de ez a tagállami fenntartások miatt már biztosan nem tartható, így az új céldátum 2021.

Két autó ütközött a Majsai úton

Két személyautó ütközött a Majsai úton, Szabadkán. Értesüléseink szerint a balesetben nem történt személyi sérülés, azonban az anyagi kár jelentős.