Ugrás a tartalomra
Fonet

Horvátország megkezdené a csatlakozási tárgyalásokat Albániával és Észak-Macedóniával

2020-01-14
12:19
Forrás
MTI
Horvátország reméli, hogy megkapja a többi európai uniós tagország támogatását ahhoz, hogy megkezdje az EU-csatlakozási tárgyalásokat Albániával és Észak-Macedóniával.

Ezt jelentette ki Andrej Plenković, az unió Tanácsának soros elnökségét betöltő Horvátország miniszterelnöke Strasbourgban. Plenković az Európai Parlament plenáris ülésének a horvát elnökség prioritásait bemutató vitájában azt hangsúlyozta, hogy a bővítés nem csak a két érintett ország számára fontos, hanem az Európai Unió jövője szempontjából is. Horvátország erős üzenetet akar küldeni azoknak az országokat, amelyek hosszú ideje Európa előszobájában várakoznak. Amennyiben ugyanis folytatják a megkövetelt reformokat, és teljesítik a csatlakozáshoz szükséges kritériumokat, európai perspektívájuk nem kérdőjelezhető meg - tette hozzá.

Andrej Plenković
csatlakozás
Albánia
Észak-Macedónia

Most

18:51, Frissítve: 18:56

Felkészülési mérkőzést játszott a TSC

Lejátszotta első felkészülési mérkőzését a tavaszi folytatásra a topolyai TSC labdarúgó csapata. Szabó Zoltán együttese a szomszédos, szabadkai Spartacus együttesével 1:1-es döntetlent játszott.

Népszerű

Leégett egy szabadkai autószerelő műhely

Tűz ütött ki ma délelőtt egy autószerelő műhelyben Szabadkán. A Koszovó utcában lévő autószervizben jelentős anyagi kár keletkezett, sérültről azonban nem szólnak a hírek.