Ugrás a tartalomra
Fonet

Horvátország megkezdené a csatlakozási tárgyalásokat Albániával és Észak-Macedóniával

2020-01-14
12:19
Forrás
MTI
Horvátország reméli, hogy megkapja a többi európai uniós tagország támogatását ahhoz, hogy megkezdje az EU-csatlakozási tárgyalásokat Albániával és Észak-Macedóniával.

Ezt jelentette ki Andrej Plenković, az unió Tanácsának soros elnökségét betöltő Horvátország miniszterelnöke Strasbourgban. Plenković az Európai Parlament plenáris ülésének a horvát elnökség prioritásait bemutató vitájában azt hangsúlyozta, hogy a bővítés nem csak a két érintett ország számára fontos, hanem az Európai Unió jövője szempontjából is. Horvátország erős üzenetet akar küldeni azoknak az országokat, amelyek hosszú ideje Európa előszobájában várakoznak. Amennyiben ugyanis folytatják a megkövetelt reformokat, és teljesítik a csatlakozáshoz szükséges kritériumokat, európai perspektívájuk nem kérdőjelezhető meg - tette hozzá.

Andrej Plenković
csatlakozás
Albánia
Észak-Macedónia

Most

13:28

Halálos baleset Szabadkán

Súlyos közlekedési szerencsétlenség történt hajnali 2 órakor Szabadkán. Egy személyautó lesodródott az útról, majd egy parkoló teherautónak csapódott. A gépkocsi sofőrje a helyszínen életét vesztette.
12:41, Frissítve: 12:52

Épült, szépült Martonos

A közelmúltban számos beruházás történt Martonoson. Felújították a helyi közösség épületének homlokzatát, a katolikus temetőben kialakítottak egy járófelületet és több útra is aszfaltburkolat került.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.