Ugrás a tartalomra
Tartományi Kormány

Horvátországban és a Boszniai Szerb Köztársaságban tárgyalt Igor Mirović

2021.04.27
18:21
2021.05.01
09:49
Forrás
Közlemény
Szerbia és a Boszniai Szerb Köztársaság közötti kapcsolatok megszakíthatatlanok, az együttműködés minden szinten jól megy, és ez a közös prioritás - mondta Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke Banja Lukában, ahol Radovan Viškovićtyal tárgyalt.

A Boszniai Szerb Köztársaság kormányfőjével megvitatták a jelenlegi együttműködést, valamint a Mirović és Višković által 2019-ben aláírt megállapodás végrehajtását, amely minden szinten fokozta az együttműködést Vajdaság és a boszniai szerb entitás között. Kifejtették, hogy a két régiót nemcsak gazdasági érdekek kötik össze, hanem testvéri és baráti kapcsolatok is.

Igor Mirović Horvátországba is ellátogatott. Petrinjában Gordan Grlić Radman horvát külügyminiszterrel és Milorad Pupovaccal, a Szerb Nemzeti Tanács elnökével találkozott. Átadta a Vajdaság által biztosított építőanyagot a földrengésben otthontalanná vált családoknak. A beszélgetőpartnerek egyetértettek abban, hogy számtalan lehetőség kínálkozik az együttműködésre, különös hangsúlyt fektetve a gazdaságra, a határokon átnyúló projektekre és az Európai Unió alapjaiból finanszírozott beruházásokra.

Szerb Köztársaság
boszniai
Radovan Višković
Banja Luka
Igor Mirović

Most

16:49, Frissítve: 18:38

Gyerekfesztivál Magyarkanizsán

Több mint 300 gyerek vett részt a 15. Gyerekfesztiválon a magyarkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola szervezésében. A gyerekek több kategóriában léptek színpadra, de ez mellett barátkoztak és közös játékokban is részt vettek.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.