Ugrás a tartalomra
Vajdasági Képviselőház

Horvátországban tárgyalt Pásztor István

2021.11.24
18:22
Forrás
Pannon RTV
Régiók közötti együttműködés lehetőségeiről egyeztetett a Tartományi Képviselőház elnöke.

A horvátországi Vukovár-Szerém megyében tárgyalt ma Pásztor István. A Tartományi Képviselőház elnökét Damir Dekanić prefektus köszöntötte. A két politikus egyebek mellett a régiók közötti együttműködés további lehetőségeiről egyeztetett. Ebben pedig az IPA alapok nyújthatnak támogatást, úgy ahogyan a korábbi években is. Amennyiben létezik jó akarat és világos szándék, akkor az aláírt egyezmények nemcsak papíron lesznek láthatóak, hanem valóban a polgárok életszínvonalának javulását eredményezik mindkét országban - véli Pásztor.

Damir Dekanić a közös problémák tekintetében az elvándorlást emelte ki, amelyet gazdasági befektetésekkel lehetne megfékezni.

Pásztor István
Horvátország
Vukovár-Szerém megye

Most

15:13, Frissítve: 15:55

Magyar-szerb filmipari együttműködés

Kétoldalú filmipari, filmművészeti és audiovizuális együttműködési megállapodást írt alá Kásler Miklós, a magyar emberi erőforrások minisztere és Maja Gojković szerb művelődési miniszter Budapesten.
15:07

Áder János: Meg kell védeni az EU határait és értékeit

Európára fokozódó migrációs nyomás nehezedik majd a következő hónapokban, években, ezt az Európai Unió nem szemlélheti tehetetlenül, fel kell készülni, és az EU határait, közös értékeit meg kell védeni - mondta Áder János magyar köztársasági elnök.
14:18, Frissítve: 16:08

Egy kis apróság is sokat jelent

Elkezdődtek az ünnepek előtti jótékonysági gyűjtések és akciók Szabadkán is. Az érintett szervezetek egész évben igyekeznek segítséget nyújtani a rászorulóknak, de a legmozgalmasabb időszak az év vége. Egyrészt az ünnepek, másrészt pedig tél miatt.

Népszerű