Ugrás a tartalomra

Hszi Csin Pinget örömmel tölti el, hogy Kína és Szerbia stratégiai partnersége kitűnően fejlődik

2018.05.23
17:14
Forrás
Tanjug
Kína készen áll arra, hogy a Szerbiával fennálló kapcsolatait még magasabb szintre emelje - üzente Aleksandar Vučićnak írt válaszlevelében a kínai államfő.

Előzőleg a szerb elnök kérte levélben Pekinget arra, hogy fokozzák a két ország együttműködését minden téren. Hszi Csin Ping kiemelte: örömmel tölti el, hogy Kína és Szerbia stratégiai partnersége kitűnően fejlődik. A politikai bizalom mellett egyre intenzívebb a két ország energetikai és közlekedési infrastruktúra-fejlesztési együttműködése - tette hozzá a Kínai Népköztársaság elnöke. A jövőben a hadiipari és a kereskedelmi együttműködés terén várható jelentős előrelépés. Hszi Csin Ping azt ígérte, személyes befolyását is beveti annak érdekében, hogy erősödjön Kína és Szerbia kapcsolata. Levele végén a kínai elnök sok sikert és jó egészséget kívánt a szerb államfőnek.

Hszi Csin-ping
Aleksandar Vučić
Kína
Szerbia

Most

18:12, Frissítve: 18:17

Két nap alatt ezer kilométert repült egy mentett kis hattyú

Példa értékű összefogással és sikersztorival zárult a kis hattyú megmentése. A jeladóval ellátott kis hattyú a szabadon engedését követően egy hónapra, április 12-én útnak indult, a legfrissebb adatok alapján, jelenleg a Fekete-tengernél tartózkodik.
17:18, Frissítve: 19:33

Az éghajlatváltozás a méztermelésre is kihat

Az enyhe téli időjárás és az éghajlat változása a méhészeket is nehéz helyzetbe hozza. A méhészek elmondása szerint idén szokatlanul korán virágzásnak indult a repce és az akác, aminek hatására a méhek is idő előtt megkezdték munkájukat.

Népszerű