Ugrás a tartalomra
Tanjug

Húsz éve bombázták le a Szerbiai RTV épületét

2019-04-22
20:07
2019-04-23
12:51
Forrás
Szerbiai RTV
Erre emlékeztek Belgrádban nem csak a médiaház munkatársai, a szerb kormány is.

A kétnapos konferencia a Vége az újságírók ellen elkövetett gaztettek büntetlenségének címet kapta. Az esemény ma délután Belgrádban vette kezdetét. Felszólalt egyebek között Dragan Bujošević, a Szerbiai Rádió és Televízió vezérigazgatója is. Elmondta, 20 év után is érthetetlen, hogy miért kellett meghalnia 16 civilnek, akik csak a munkájukat végezték a médiaházban. Mi lehetett a célja a Szerbiai RTV vezetőségének azzal, hogy cserben hagyta őket a NATO-bombázás idején - vetette fel a kérdést. A közmédia örökké emlékezni fog elhunyt kollégáira. Mindent megtesznek azért, hogy ez a 16 név helyet kapjon az újságírók védelmével foglalkozó bizottság meggyilkolt médiamunkatársakat jegyző listáján - tette hozzá.

Ana Brnabić szerb miniszterelnök beszédében úgy fogalmazott, a Szerbiai RTV bombázása egy olyan gyilkosság, ami miatt azon országoknak kell szégyenkezniük, akik ma médiaszabadságról beszélnek. Hozzátette, a bűncselekmény bűncselekmény, a gyilkosság pedig gyilkosság, függetlenül attól, hogy ki és milyen indokkal követte el, és Szerbia soha nem adja fel az igazság keresését.

Szerbiai RTV
bombázás
NATO-bombázás
konferencia

Most

10:44

Kedveznek a nőknek Skóciában

Első országként a világon Skócia teheti ingyenesen elérhetővé a tamponokat és a betéteket a nők számára – a tervet a skót parlament első olvasatban már elfogadta.

Népszerű

Helyszín

Holttestet találtak Óbecsén

Egy férfi holttestét találták meg ma reggel az óbecsei katolikus temető bejáratánál - írja a vajdasági közmédia.