Ugrás a tartalomra
Tanjug

Húsz éve bombázták le a Szerbiai RTV épületét

2019-04-22
20:07
2019-04-23
12:51
Forrás
Szerbiai RTV
Erre emlékeztek Belgrádban nem csak a médiaház munkatársai, a szerb kormány is.

A kétnapos konferencia a Vége az újságírók ellen elkövetett gaztettek büntetlenségének címet kapta. Az esemény ma délután Belgrádban vette kezdetét. Felszólalt egyebek között Dragan Bujošević, a Szerbiai Rádió és Televízió vezérigazgatója is. Elmondta, 20 év után is érthetetlen, hogy miért kellett meghalnia 16 civilnek, akik csak a munkájukat végezték a médiaházban. Mi lehetett a célja a Szerbiai RTV vezetőségének azzal, hogy cserben hagyta őket a NATO-bombázás idején - vetette fel a kérdést. A közmédia örökké emlékezni fog elhunyt kollégáira. Mindent megtesznek azért, hogy ez a 16 név helyet kapjon az újságírók védelmével foglalkozó bizottság meggyilkolt médiamunkatársakat jegyző listáján - tette hozzá.

Ana Brnabić szerb miniszterelnök beszédében úgy fogalmazott, a Szerbiai RTV bombázása egy olyan gyilkosság, ami miatt azon országoknak kell szégyenkezniük, akik ma médiaszabadságról beszélnek. Hozzátette, a bűncselekmény bűncselekmény, a gyilkosság pedig gyilkosság, függetlenül attól, hogy ki és milyen indokkal követte el, és Szerbia soha nem adja fel az igazság keresését.

Szerbiai RTV
bombázás
NATO-bombázás
konferencia

Most

19:58

Elhunyt Nikola Hajdin szerb akadémikus

Tagja és elnöke volt a Szerb Művészeti és Tudományos Akadémiának. 1923-ban született a horvátországi Vrbovskoban, a Belgrádi Egyetemen végezte felsőfokú tanulmányait építészeti szakon.
17:19

Útnak indul a Tanyaszínház

Y-elágazás a címe a Tanyaszínház idei produkciójának, amely a mai huszonévesek problémáit járja körül. Az idei tájolás Kishegyesen kezdődik, ma este 21 órától.
15:58, Frissítve: 17:59

Pénteken Voždovac-TSC

A TSC labdarúgói idegenben a Voždovac ellen kezdik meg szuperligás szereplésüket. A mérkőzést pénteken 20 órától játsszák műfüves pályán. A vendéglátó stadionja egy bevásárlóközpont tetején van.

Népszerű

Horgosi lány lett az idei Strandszépe

A zsűri értékelése alapján Szabó Noémi tehette fejére az idei Magyar Szó Strandszépe koronáját. Ő képviseli majd Vajdaságot a magyarországi Magyarok Szépe szépségversenyen.

Újabb rekordot döntött a dinár

Újabb rekordot döntött a dinár euróhoz viszonyított árfolyama. A ma jegyzett adatok szerint egy euró 117,7365 dinárt ér - tájékoztat a Szerbiai Nemzeti Bank.