Ugrás a tartalomra

Húsz éve bombázták le a Szerbiai RTV épületét

2019.04.22
20:07
2019.04.23
12:51
Forrás
Szerbiai RTV
Erre emlékeztek Belgrádban nem csak a médiaház munkatársai, a szerb kormány is.

A kétnapos konferencia a Vége az újságírók ellen elkövetett gaztettek büntetlenségének címet kapta. Az esemény ma délután Belgrádban vette kezdetét. Felszólalt egyebek között Dragan Bujošević, a Szerbiai Rádió és Televízió vezérigazgatója is. Elmondta, 20 év után is érthetetlen, hogy miért kellett meghalnia 16 civilnek, akik csak a munkájukat végezték a médiaházban. Mi lehetett a célja a Szerbiai RTV vezetőségének azzal, hogy cserben hagyta őket a NATO-bombázás idején - vetette fel a kérdést. A közmédia örökké emlékezni fog elhunyt kollégáira. Mindent megtesznek azért, hogy ez a 16 név helyet kapjon az újságírók védelmével foglalkozó bizottság meggyilkolt médiamunkatársakat jegyző listáján - tette hozzá.

Ana Brnabić szerb miniszterelnök beszédében úgy fogalmazott, a Szerbiai RTV bombázása egy olyan gyilkosság, ami miatt azon országoknak kell szégyenkezniük, akik ma médiaszabadságról beszélnek. Hozzátette, a bűncselekmény bűncselekmény, a gyilkosság pedig gyilkosság, függetlenül attól, hogy ki és milyen indokkal követte el, és Szerbia soha nem adja fel az igazság keresését.

Szerbiai RTV
bombázás
NATO-bombázás
konferencia

Most

19:19

A húsvét lényegéről gyerekeknek, játékosan

Húsvéti játékos foglalkozás tartottak a szabadkai Zorka Helyi Közösségben. A 2 és 10 év közötti zorkai gyerekek számára meglepetéssel is kedveskedtek. A húsvéti programot évről évre a VMSZ zorkai helyi szervezete hívja életre.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.