Ugrás a tartalomra

Húsz tagállam is kiállt az uniós agrártámogatások mellett

2018.06.19
01:13
2024.03.19
08:40
Forrás
MTI
Óva intett az európai uniós agrártámogatások jövőbeli csökkentésétől hétfőn számos EU-tagállam szakminisztere, mondván, hogy fenn kell tartani a közös agrárpolitikára fordítható források szintjét.

Finnország, Franciaország, Görögország, Írország, Portugália és Spanyolország képviselői május végén aláírtak egy memorandumot, amelyben tiltakozásukat fejezték ki a tervezett 5 százalékos csökkentés ellen a 2021-től 2027-ig tartó költségvetési ciklusban. A dokumentumot már húsz állam, közöttük Magyarország is támogatásáról biztosította.

Az uniós mezőgazdasági biztos ugyanakkor a hétfői vitában fenntartotta az álláspontját, miszerint a bizottsági javaslat igazságos és ésszerű, miután az EU hamarosan elveszíti az egyik legfőbb nettó befizető országnak számító Egyesült Királyságot, illetve más célokra is költeni kívánna, például a határvédelemre vagy a védelempolitikára. 

Magyarország számára a korábbinál 5 százalékkal kevesebb mezőgazdasági támogatást irányozott elő az Európai Bizottság a 2021-2027-es időszakra.

Európai Unió
agrár
támogatás
csökkentés

Most

11:06, Frissítve: 11:11

Verstappené a Red Bull századik pole pozíciója

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamon ő rajtol majd az élről.
10:14

Verséneklő koncertet tartottak Ürményházán

A Vajdaságban tevékenykedő három Petőfi Sándor Program ösztöndíjasának együttműködésével jött létre a magyar költészet napja alkalmából megrendezett zenés műsor, amit az ürményházi Szent Anna Római Katolikus Templomban mutattak be.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.