Ugrás a tartalomra
Tanjug/Tara Radovanović

Igazságügy, bíróság, ügyészség

2023.02.08
10:26
2023.02.08
10:35
Forrás
Pannon RTV
Az igazságügyi törvénycsomaggal kapcsolatos módosítási javaslatokról vitázik a szerbiai parlament. A módosításokból több mint 1000 van.

A napirenden 32 pont szerepel. Egyebek mellett a bírákról, az ügyészségről szóló törvényjavaslatot is megtárgyalják. Az ellenzéki képviselők már korábban bejelentették, hogy nemmel szavaznak a szóban forgó törvényekre, mert szerintük az igazságügybe bekúszik a politika. Az előző napon egyébként nagyrészt a haladók és a szocialisták viszonyával foglalkoztak a parlamentben, amelyet - ahogy Aleksandar Vučić fogalmazott - felrúgtak.

parlament
Szerbia

Most

15:02

Emberek a kulisszák mögött

Renata Rudićtyal, a szabadkai Szabadegyetem oktatási programszervezőjével beszélgetett a Kortárs Galéria munkatársa, az emberek a kulisszák mögött című beszélgetős esten.
14:52, Frissítve: 15:09

Orvoshiánnyal küzd Magyarkanizsa község

Egyebek mellett erről is szó esett a Községi Képviselő-testület mai ülésén. Elfogadtak továbbá egy rendeletjavaslatot, amely az Európai Charta esélyegyenlőségi akciótervének helyi szintű megvalósítását irányozza elő.
13:58

Némi orosz előny Bahmutnál

Az orosz erők némi előnyt szereztek a keleti csatatéren, Bahmut városában, de súlyos árat fizettek ezért, amely emberéletekben mérhető – közölte a kijevi vezetés csütörtökön, részleteket azonban nem közöltek.

Népszerű

Tömegbaleset Szabadkánál - VIDEÓ!

A baleset a Topolya és az észak-bácskai város közötti úton történt, a szakaszt teljesen lezárták. A szerencsétlenséget az orkán erejű széllökések miatt kialakult porvihar okozta.