Ugrás a tartalomra

Igazságügyi törvények a parlament előtt

2012.08.29
12:39
Két napirendi pont szerepel a szerbiai parlament mai, rendkívüli ülésén
Két napirendi pont szerepel a szerbiai parlament mai, rendkívüli ülésén. Mindkettő az igazságügy témaköréhez kapcsolódik. A képviselők megvitatják a közjegyzőségről szóló, valamint a nem peres eljárások törvénymódosítási javaslatát. A közjegyzőségről szóló törvény módosításáról szóló törvénymódosításban csupán egy mondat változik. Ez azt jelenti, hogy szeptember 1-je helyett jövő év márciusában lép életbe a törvénymódosítás. „Erre azért került sor, mert nincsenek még megválasztva a közjegyzők, illetve nincsenek még meg a feltételek, amik ehhez szükségesek. A másik napirendi pont pedig a nem peres eljárásról szóló törvény módosítása. Ez néhány szakaszt illetően módosul, ennek az a lényege, hogy azokat az állampolgárokat is anyakönyvezhessék és beírhassák, akik eddig nem voltak anyakönyvezve. Olyan gyermekekről és felnőttekről van szó, akik valamilyen adminisztratív okból korábban nem kerültek anyakönyvezésre, tehát elsősorban roma nemzetiségű polgárokról van szó” – fogalmazott Pásztor Bálint, a VMSZ parlamenti képviselője.



Az említett két törvénymódosítási javaslatot várhatóan pénteken szavazza meg a parlament. A nem peres eljárás módosítását az Európai Unió néhány hónapja kérte, még az előző kormánytól. Itt mondjuk el, hogy a parlamentben csütörtökön a képviselői kérdések napja lesz. Fremond Árpád VMSZ-es képviselő például a mezőgazdasági miniszterhez intézi kérdéseit az agrárpolitikával kapcsolatban.
parlament
igazságügyi törvények módosítása

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.