Ugrás a tartalomra
Facebook/Orbán Viktor

„Igent mondunk a békére, és nemet mondunk a további szankciókra!”

2022.06.23
20:21
2022.06.24
08:53
Forrás
Facebook
Ezt közölte Orbán Viktor Facebook-oldalára feltöltött videójában. A magyar miniszterelnök szerint Európa szenved.

Szenved a háborús inflációtól és szenved a háború gazdasági válságától. Ráadásul újabb és újabb szankciós ötletek bukkannak fel, és szankciós javaslatokat terjesztenek elénk. Nekünk most nem újabb szankciókra, hanem békére van szükségünk, mert a háborús infláció egyetlen ellenszere a béke – hangsúlyozta Orbán Viktor.

„Itt vagyunk Brüsszelben, az uniós vezetők tanácskozásán. Délelőtt megvolt a nyugat-balkáni vezetőkkel történő tárgyalás. Most délután következik Ukrajna és a háborús helyzet áttekintése, és holnap pedig, azt hiszem, kellő mélységben és hosszúságban megtárgyaljuk az európai gazdasági helyzetet, ami egyáltalán nem rózsás. Európa szenved. Szenved a háborús inflációtól és szenved a háborús gazdasági válságtól. Ráadásul újabb és újabb szankciós ötletek bukkannak fel, és szankciós javaslatokat terjesztenek elénk. Márpedig a háború mellett a szankció az oka a gazdasági bajoknak. Nekünk most nem újabb szankciókra, hanem békére van szükségünk, mert a háborús infláció egyetlen ellenszere a béke. Igent mondunk Ukrajna európai uniós tagságára, igent mondunk a békére, és nemet mondunk a további szankciókra!"

Orbán Viktor
Brüsszel

Most

17:14, Frissítve: 17:28

Hőség, vízpart, leégés

Az év eddigi legmelegebb időszaka elé nézünk térségünkben. Sokan a vízpartokon keresnek menedéket a kánikulában. Itt könnyebb elviselni a rekkenő hőséget, de több dologra is oda kell figyelnünk az egészségünk érdekében.
16:50, Frissítve: 17:02

Hiány helyett többlet

Vajdaság 2021-es költségvetésének a végrehajtásáról szóló jelentés volt a Tartományi Képviselőház ülésének a középpontjában. Az állami számvevőszék negyedik alkalommal adott pozitív véleményt a vajdasági büdzsé kiadásairól.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.