Ugrás a tartalomra

Ilyen lesz a jövő évi vajdasági költségvetés

2021.12.01
15:45
2021.12.01
19:12
Forrás
Közlemény
Elfogadta a tartományi kormány a 2022-es vajdasági költségvetés tervét. A büdzsé 88,4 milliárd dinár lesz.

A jövő évre tervezett költségvetés 13,2 milliárd dinárral, azaz 17,6 százalékkal nagyobb a tavalyinál. A 2022-es évben olyan beruházásokat terveznek, amelyek a közhasznú létesítmények működtetését energiahatékonyabbá teszik. Egyebek mellett Újvidéken a Laza Kostić Gimnázium tornatermének kiépítése is tervben van, Bajsán pedig a jégvédelmi rendszer automatizálása. Pénzeszközöket különítettek el továbbá szociális lakások építésére Bács községben. Az Európai Unió által támogatott projektek társfinanszírozása is folytatódik, a tavalyinál jóval nagyobb mértékben.

A középületek energiahatékonyságának javítását célzó projektek előfinanszírozásáról írtak alá megbízólevelet Újvidéken. Az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank 12 millió eurós kölcsönt biztosít erre. A cél úgy átalakítani az épületeket, hogy kevesebb energia vesszen el. Szerbiában a lakóépületek 85 százaléka nem felel meg a minimális energiahatékonysági követelményeknek sem.

Igor Mirović, elnök, Tartományi Kormány: „Eddig több mint 80 létesítményt jegyeztünk fel, általános és középiskolákat, egészségházakat és egyéb középületeket, amelyek az energiahatékonyság mércéi alatt vannak. A pénzt az épületek újjáépítésére, zöld és tiszta energia biztosítására szánjuk, valamint csökkenteni szeretnénk a helyi és a tartományi adminisztrációs költségeket a fűtésre vonatkozóan.”

Vajdaság
költségvetés
2022
tartományi kormány

Most

07:32

Máris itt a nyár?

25 fokos meleg vár ránk ma. Szerbia egyes részein, például Nišben és Kragujevacon akár 27 fok is lehet. A meleg levegő Észak-Afrika felől érkezik a térségbe.
07:17, Frissítve: 07:41

Ünnep a Pannon RTV-ben

Ünnepi műsorokkal, filmekkel várja a Pannon Televízió a nézőket a húsvéti ünnepek alatt. Nem csak a tévé, a Pannon Rádió és a Szabadkai Magyar Rádió is színes műsorokkal készült a hallgatóknak.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.