Ugrás a tartalomra
Pixabay/AngieJohnston

Irak betonfalat emel a szíriai határon

2022.03.03
20:52
2022.03.03
21:03
Forrás
MTI, Hirado.hu
A falnál a hadsereg fog járőrözni a határőrség egységei helyett.

Betonfalat húz fel az iraki hadsereg az ország Szíriával közös határán – jelentette a Middle East Monitor című hírportál az iraki vezérkari főnök helyettesének bejelentésére hivatkozva. Kaisz al-Muhammadavi alezredes azt mondta, hogy a fal építését legalább két évre tervezik, és a célja pedig a határok biztosítása. Az alezredes leszögezte: a területet már korábban megerősítették. Egyebek között drónokkal és hőérzékelő kamerákkal is figyelik.

Irak régóta igyekszik fokozottabban ellenőrizni a polgárháború sújtotta Szíriával közös, több mint 1000 kilométeres határszakaszát, az iraki biztonsági erők pedig már több száz, Irakba igyekvő, az Iszlám Állam terrorszervezethez tartozó fegyverest vettek őrizetbe a környéken. Bár Irak 2017 végén győzelmet hirdetett az Iszlám Állam felett, a terrorszervezet szétszéledt harcosai közül sokan bevették magukat a környékbeli sivatagokba és egyéb, nehezen megközelíthető területekre, és onnan kiindulva továbbra is hajtanak végre támadásokat a biztonsági erők és a civilek ellen egyaránt.

Irak
Szíria
fal

Most

18:29

Egy kis deszka is menthet életet

A frissen kirepült fecskék és más kismadarak eleinte ügyetlenek és hamar képesek beleesni egy medencébe, vagy vízgyűjtőbe - hívja fel a figyelmet a Mályi Madármentő Állomás.
16:06

Elmaradt a meglepetés

Búcsúzott a wimbledoni tenisztorna további küzdelmeitől Filip Krajinović. A zombori játékost a második körben a favoritnak számító Nick Kyrgios győzte le.
15:51, Frissítve: 17:09

Aranyos Delfinek

Megnyerte az Algériában zajló Mediterrán Játékokat a szerb férfi vízilabda-válogatott. Szerbia a fináléban Montenegrót múlta felül 9:8 arányban.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.