Ugrás a tartalomra

Ismerjük meg Ana Brnabić csapatát!

2020-10-26
21:50
2020-10-27
08:16
Forrás
Pannon RTV
Több hónapos várakozás után, október utolsó vasárnapján kiderült, kik alkotják az új kormányt Szerbiában.

Ana Brnabić miniszterelnök és Aleksandar Vučić köztársasági elnök a Szerb Haladó Párt elnökségi ülése után ismertette a névsort.

Az alig másfél éves kormányzásra készülő kabinetben megtalálhatók korábbról jól ismert nevek, de megjelennek a közvélemény számára szinte teljesen új arcok is. A kormánytagok több mint fele nő, ez a csapat várhatóan 2022 tavaszáig vezeti az országot, akkor Aleksandar Vučić államfő bejelentése alapján ugyanis előrehozott választásokat tartanak az országban. De kik alkotják az új kormányt?

Ana Brnabić
kormányalakítás
Szerbia
miniszterek

Most

07:41, Frissítve: 08:14

Összefogással Olivér gyógyulásáért

A bajmoki Pál Gajódi Olivérnek szerte a világon akadnak jóakarói, akik kisebb-nagyobb adományaikkal járulnak hozzá ahhoz, hogy a lassan egy éves kisfiú megkapja azt, amire a legnagyobb szüksége van: egy génterápiás kezelést.
19:50, Frissítve: 19:55

Négy áldozata van a robbanásnak Bristol közelében

Négy ember meghalt, egy pedig súlyosan megsérült egy robbanásban az angliai Bristol közelében - számolt be a Times egyik újságírója Twitter-bejegyzésében. A munkások egy vegyi tartály tetején voltak, amikor az felrobbant.

Népszerű

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.