Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Risto Božović

Ismét Đukanovićot választották elnökké Montenegróban

2018-04-16
11:29
2018-04-16
11:34
Forrás
MTI
A montenegrói választási bizottság előzetes eredményei szerint Milo Đukanović, a Szocialisták Demokratikus Pártjának elnöke a voksok 54,1 százalékát szerezte meg a tegnapi elnökválasztáson.

Ezzel ismét ő lett a kis Adria-parti ország köztársasági elnöke; az 56 éves veterán politikus a kilencvenes évek eleje óta vezeti az országot elnöki vagy miniszterelnöki minőségben. A választási bizottság a beérkezett szavazatok 97,23 százalékának feldolgozását követően azt is közölte, hogy a második helyen az oroszbarát pártok támogatását élvező, párton kívüli Mladen Bojanić végzett, aki a szavazatok 33,2 százalékát szerezte meg. Az elnökválasztáson hét jelölt indult. A részvételi arány 63,98 százalékos volt.

Milo Đukanović
Montenegró

Most

01:14, Frissítve: 01:22

Tombol a hőség Észak-Európában is

A szikkadt aljnövényzet sok helyütt lángra kapott Svédországban - az elmúlt két évtized legsúlyosabb erdőtüzei pusztítanak még a Sarkkörön túl is.
01:09

Pokoli hőség Japánban

Már Meteorológiai figyelmeztetést adtak ki Japánban, ahol a hőhullám legalább 30 emberrel végzett. A hőséggel összefüggő rosszullétek miatt több ezren kerültek kórházba az elmúlt két hétben.

Népszerű

Orbánt fogadja Pásztor István

Orbán Viktor Szabadkán

Megérkezett Szabadkára Orbán Viktor. A magyar miniszterelnök először Pásztor Istvánnal, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökével találkozott a VMSZ székházában.
FIDESZ - KDNP

Országosan tarolt a Fidesz

Országgyűlési választásokat tartottak Magyarországon. Az Index hírportál szerint országosan tarolt a Fidesz, Budapesten pedig a baloldalra szavaztak többen.