Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Risto Božović

Ismét Đukanovićot választották elnökké Montenegróban

2018-04-16
11:29
2018-04-16
11:34
Forrás
MTI
A montenegrói választási bizottság előzetes eredményei szerint Milo Đukanović, a Szocialisták Demokratikus Pártjának elnöke a voksok 54,1 százalékát szerezte meg a tegnapi elnökválasztáson.

Ezzel ismét ő lett a kis Adria-parti ország köztársasági elnöke; az 56 éves veterán politikus a kilencvenes évek eleje óta vezeti az országot elnöki vagy miniszterelnöki minőségben. A választási bizottság a beérkezett szavazatok 97,23 százalékának feldolgozását követően azt is közölte, hogy a második helyen az oroszbarát pártok támogatását élvező, párton kívüli Mladen Bojanić végzett, aki a szavazatok 33,2 százalékát szerezte meg. Az elnökválasztáson hét jelölt indult. A részvételi arány 63,98 százalékos volt.

Milo Đukanović
Montenegró

Most

13:13

Bányászat a Holdon

Az Európai Űrügynökség (ESA) a jövőben a Holdon szeretne bányászatot folytatni, akár már 2025-től - olvasható a CNN-en.
11:08

Babosék már a döntőben

Babos Tímea és partnere, Kristina Mladenović győzött a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokság női páros versenyének elődöntőjében.

Népszerű

Családi ház égett le Kishegyesen

Leégett a Csőke házaspár családi háza a Deák Ferenc utcában Kishegyesen. Kedden este 17 óra környékén ütött ki a tűz a kazánházában, majd átterjedt a tetőszerkezetre.

Baleset a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Súlyos iskolai balesethez riasztották tegnap kora délután a zentai mentőszolgálatot. Egy kisfiú zuhant le a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola lépcsőjéről, aki súlyos sérüléseket szenvedett.