Ugrás a tartalomra

Ismét Orbán Viktort választották meg a Fidesz élére

2019.09.29
15:52
2019.09.29
17:21
Forrás
MTI
A tisztújító kongresszuson 1406 szavazattal erősítették meg elnöki pozíciójában.

A magyar miniszterelnök beszédében kiemelte, a Fidesz rendezett állapotban van és világos programok mentén teszi a dolgát. A tisztújító kongresszuson több magyarországi és határon túli tisztségviselő is jelen volt, többek között Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke is.

Újraválasztották Orbán Viktort a Fidesz elnökévé vasárnap a kormánypárt 28. tisztújító kongresszusán, Budapesten. Orbán a megválasztása utáni beszédében kiemelte, a Fidesz rendezett állapotban van és világos programok mentén teszi a dolgát. Azt is aláhúzta, a 2011-es új alaptörvény a Fidesz történetének egyik legnagyobb sikere volt. Orbán Viktor hozzátette, létrehoztak egy magyar kereszténydemokrata államot és a következő évtizedek kihívásaira is felkészültek. Orbán Viktor beszédében megtisztelőnek nevezte, hogy ismét ő lehet a Fidesz elnöke.

Orbán Viktor, elnök, Fidesz: „Köszönöm, hogy ismét bizalmat kaptam tőletek. Megtisztelő. Az ország legnagyobb, legerősebb, egyetlen kormányképes pártjának elnökévé választottatok. Ha a szövetségeseinket is magunkhoz számítjuk, - azt hiszem ez így helyes-, akkor ráadásul Magyarország legrégibb, legmélyebb hagyományokkal és legerősebb lelkiséggel rendelkező politikai közössége is vagyunk.”

Az alelnököket is megválasztották a kongresszuson. Novák Katalin, Kubatov Gábor, valamint Németh Szilárd tölti be a posztot. A tisztségről leköszönő Gulyás Gergely helyére pedig Kósa Lajost választották. A rendezvényen több tisztségviselő is felszólalt. Köztük Semjén Zsolt, aki a 75 éves KDNP és az összes szövetséges nevében köszöntötte a résztvevőket, hangsúlyozta: szövetségük értékszövetség. Semjén arra is emlékeztetett, hogy betartották 2010 utáni ígéretüket, a nemzet közjogi egyesítését. Több mint 1 millió határon túli magyar kapta meg a teljes jogú állampolgárságot.

A kongresszuson jelen volt Pásztor István is, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke is. Felszólalásában rendkívül sikeresnek ítélte azt az időszakot, amely az elmúlt kongresszus óta eltelt. Ma Szerbiában, több mint száz év után, nem hátrányt, hanem előnyt jelent magyarnak lenni – húzta alá. Kitért a magyar kormány kiemelt támogatására, de azt is hangsúlyozta, hogy a Szerbia és Magyarország közötti viszony soha nem volt olyan jó, mint napjainkban. A legutóbbi Fidesz-kongresszus 2017 őszén volt, akkor is egyhangúlag megerősítették elnöki pozíciójában Orbán Viktor jelenlegi magyar miniszterelnököt.

Fidesz
Orbán Viktor
Novák Katalin
Kubatov Gábor
Kósa Lajos
Németh Szilárd
Pásztor István

Most

Népszerű